booked.net
 
 

 

Damat

 İBB Başkan seçimi öncesi - 28/09/2017





ERCAN ERDEM
E-Posta
Ben bu filmi daha önce yanlış hatırlamıyorsam halen bu mecliste bulunan 3 arkadaşımla birlikte görmüştüm. Bu arkadaşlarım Sayın Yücel Çelikbilek , Sayın Atila Aydıner ve Sayın Bayram Özata idiler.
1994-1999 döneminde Sayın Cumhurbaşkanı tatsız bir şekilde görevinden ayrılmıştı ve yerine 12 Kasım 1998 tarihinde yeni bir Belediye Başkanı seçilmesi gerekiyordu. Gördüğümüz bu ilk benzer filmde oturumu Sayın Ali Müfit Gürtuna yönetiyordu ve o günkü refah partisinin adayı Sayın Aziz Yeniay'ın olması bekleniyordu, Sayın Gürtuna'nın yanına çıkan bir kişi kulağına birşeyler fısıldadı ve Gürtuna oturuma 10 dakika ara verdi. Döndüğünde Belediye Başkan adayı kendisiydi. Bugün ise, kulislere göre AKP adayı Sayın Mevlüt UYSAL, İBB Başkan adayının, umarım başına aynı şey gelmez.
1998 seçimi sayın Cumhurbaşkanına mağdur edilmis bir portre ile siyasi rant sağlamıştı. Bugün ise, istifasını bile savunamayan, bir kimlik var ortada. Kadir Abi’nin seçilmis olmasının ne kadar büyük bir yanlıs olduğu tartışması da ortadadır. Bakalım bu kere doğru seçim çıkacak mı? ve 2019 seçimlerine AKP nin aynı kişi ile mi yoksa sayın son Başbakan ile mi gideceklerini hep beraber göreceğiz.
Sonuçta CHP nin adayı Sayın Ekrem İMAMOĞLU, AKP adayı ise resmi olarak güya birkaç saat içerisinde belli olacak, aslında belli, Reis biliyor. Reisin ilk baktığı şey bağlılık olacak yani sonradan arıza çıkarmayacak ve havaya girmeyecek bir kişilik ve bu da bulunmuştur mutlaka. 1994-1999 döneminde 3 den fazla partinin bulunduğu dönemde o zaman ki Refah/Fazilet Partisine karşı muhalefetin oy çoğunluğu sağlanabilecekken bile maalesef bir araya gelinemediğinden Refah/Fazilet Partisi adayı kazanmıştı. Bu kere zaten ağırlıklı temsil edilen iki parti olduğuna göre en kötü ihtimal 3. turda AKP adayı seçilecektir. Tarihe not düşmek amacıyla yazdığım bu yazıyı aşağıdaki serzenişimle bitirmek isterim.
Kadir Abi, biz güya çalışma arkadaşlarına bir vedayı bile çok görerek gitti. Neden gittiği muamma, ilerideki bir zaman diliminde bunlar çorap söküğü gibi çözülecektir mutlaka. Sayın Cumhurbaşkanı 1998 de ayrılırken bizlere veda etmiş hatta birer plaket vermişti.
Bugün mecliste oy verecek ve tarihe yine not düşeceğiz. Umarım birgün yeni nesil ibretlik bu hali görür de ders alır.
Bugün gelişecek olayları sonra paylaşmayı umarak bu tarihi günde selamlarımı sunuyorum.

Sevgiyle kalın.


ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.