booked.net
 
 

 

Damat

 İBB Başkan seçimi sonrası - 29/09/2017





ERCAN ERDEM
E-Posta
Dün saat 14:00 sularında yavaş yavaş yerimizi almak için İBB meclis salonuna yöneldik. Ancak beklerken, meclis salonundaki güya sunum ekranında AKP başkan adayının basına tanıtılması yayınlanıyordu. Bu ekranı meclisteki muhalefet üyelerine sunum yapmak için bile kullandırmayan bir zihniyetin bu küçük tacizinden ne olurdu ki? Ben de öyle dedim ve yerime oturdum. Genel zihniyet ben merkezli olunca bazı zarif insanlar da arada kaynıyor, tabi sözüm onlara değil.
Gazetelerde zaten görmüşsünüzdür, seçim olaysız ve olması gerektiği şekilde geçti. Her iki adayda gerginliğe mahal verecek bir girişimde ve sözde bulunmadılar. Sadece oturum başlarken seyirci locasında bir tartışma yaşandı o kadar. Adaylardan Sayın Ekrem İMAMOĞLU’nu tebrik etmek yerinde olacaktır. Kazanması zor olan bir seçime cesaretle girdi ve partisinin desteğini de aldı. Çiçeği burnunda İstanbul’un yeni Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Uysal ‘a gelince ayaküstü kendisiyle tanışma fırsatım oldu ve 1998 de İBB belediye meclisinde belediye başkanlığı seçimine katılan 4 kişi ile birlikte bir fotoğraf çektirdik.
Sayın Başkan’a “Kadir Abi pek meclise uğramazdı, ben kürsüden konuşurum bari siz gelinde arkanızdan konuşmuş olmayayım.” Dedim. Sayın AKP Grup başkan vekili Av. Temel BAŞALAN da şahidim dir ki; Sayın UYSAL “Meclise geleyim de sahayı size mi bırakayım?” cümlesiyle cevap verdi. Sayın Soysal, fizik olarak uzun boylu (Uzun adamla karışmasın) sempatik görünümlü ve reisine sıkı sıkıya bağlı görünüyor. Ancak belki sadece benim dikkatimi çekti, hem yaptığı ince espiriden, halinden tavrından, biraz da andırmasından, Sayın Başbakan Binali YILDIRIM’a da benzerliği var gibi.
Boyu uzun ve biraz daha zayıf herhalde. Buradan nereye geleceğim.





Reis sanki öyle bir aday seçmiş ki; 2019 seçimlerinde Sayın son Başbakan’ı çaktırmadan buraya kaydırabilecekler yani…..
Sayın Başkanın özelliklerinden birisi de gazete haberlerine göre, Danıştay kararlarını uygulamama becerisi.
Sonuçta seçim yapıldı ve bitti hayırlısı olsun, biz yapılan yanlışlıklar ve komikliklerin peşinde olmaya arkadaşlarımla birlikte devam edeceğiz. İstanbul da en büyük rant alanlarından birisi Başakşehir, Kadir Abi’nin damadı üzerinden ailesine verilen imarlar ortada. Gelişmeye, gelişime açık bir bölge yani. Her türlü gelişime açık. Şimdi bu İlçemiz için bir Belediye Başkanı seçilecek. Dikkatler oraya gidecek önümüzdeki günlerde. Ama İstanbullular merak etmesin sakın!!!! Orası da emin ellerin ellerinde olacaktır, merak buyurmayın.
Yaklaşık 19 yıl sonra aynı mecliste yine tarihe notlar düşerek ve filmi tekraren seyrederek İBB ye yeni Başkan seçildi. Devir teslim töreni gibi bir törende Sayın Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in Sayın UYSAL’a İstanbul’un mührünü teslim edişini gazetelerden görebildik. Ancak Kadir Abi yine ortalarda yoktu. Tüm bu tiyatronun kokusu sonradan çıkacak elbet. Merakla bekliyoruz. Hoşcakalın.


ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.