booked.net
 
 

 

Damat

 Bölükbaşından. Demirtaş'a, Mapus damında seçim ,,!!! - 10/05/2018





Vedia Altın
E-Posta
Bölükbaşı, 1957 seçimlerinde hapishanede milletvekili seçildi, yemin törenine katılamadı ve mahkum arkadaşlarının hazırladığı derme çatma kürsüde, TBMM ' de yemin töreni ile eş zamanlı sembolik yemin yaptı.
Bölükbaşı, TBMM manevi şahsiyetine hakaret ve Cumhurbaşkanına " bühtan yoluyla hakaret" gibi suçlamalar sonucu tutuklanmıştı.
Bugün, Selahattin Demirtaş, hapisteki hücresinde tek başına, Cumhurbaşkanlığı seçim propagandasını yürütüyor.
Demirtaş'a yöneltilen suçlamalar arasında, terör örgütü propagandası yapmak da var.
Çözüm sürecinde, iktidar yetkilileri ve bütün akil insanların faaliyetleri terör örgütü propagandası suçunun bütün unsurlarını taşıyor olmasına rağmen, kimse için herhangi bir soruşturma söz konusu olmadı, " Toplumsal barışı tesis etme adına, her türlü örgüt güzellemesi doğrudan ve dolaylı olarak serbest bırakıldı..
Teröristler Rojava daki çatışma alanlarına destek bölükleri olarak, tezahüratlar arasında ellerini kollarını sallayarak müsellah olarak geçtiler .
İktidar zirveleri, kendilerini, ve mücadelelerini kutsayan selamlamalar yaptı.
Mesele, doğru veya yanlış değerlendirmesinin dışında, bu gerçekliğin yaşanmış olması ve herhangi bir müeyyideye muhatap olunmamasıdır.
Müzakere masası , spagetti western'lerindeki kanun dışılar gibi tekmelenip, süreç askıya alınınca, fatura bazı kişilere kesildi, aynı partide milletvekili olup, Kandil İmralı arasında güvercin kuryeliği yapanlar, gemi aslanı gibi ortalarda dolaşıyorlar.
Demirtaş, tek kişilik hücresinde, seçilme hakkını kullanmaya çalışıyor.
Anayasanın 83 /1 maddesine göre " mutlak sorumsuzluk" koruması altında olmasına rağmen ve aynı maddenin 2. Fıkrasının sağladığı " dokunulmazlık" müessesesinden de yararlandırılmadı. 20 mayıs 2016 tarihinde, Anayasaya konulan ek 20 madde ucubiyeti ile 20 mayıs 2016 tarihinden geriye dönük söylemleri ile ilgili olarak olarak dokunulmazlığı kaldırıldı.
20 mayıs 2016 sonrası. Bütün milletvekillerinin dokunulmazlıklar , Anayasa m. 83 gereği eskisi gibi devam etti.
Söz konusu değişiklik, Torba/ çuval kanunlar bir tarafa , bir ülke Anayasa mevzuatının " don lastiği" gibi istenilen tarafa çekilmesi örneği olarak literatüre geçti.
AİHS EK I Protokol m. 3 ; serbest seçim hakkını temel bir insan hakkı olarak düzenliyor biz de bu sözleşmeyi , Anayasa m. 90 değişik 5 fıkrası ile iç hukukumuza ithal ettik, kanunlar ile çeliştiği anda , kanunlara nazaran üstün hukuk normu olarak tatbiki gerekiyor.
Hal böyle olmasına ve mecliste gurubu olan bir partinin adayı olmasına rağmen. Demirtaş hücresinden yarışa katılıyor.
Herşey bir tarafa, hak ve nesafet denen kavram bile , durumun tuhaflığını ortaya koymaya yeter de artar bile ..!!!







Vedia Altın


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.