booked.net
 
 

 

Damat

 İnceden, inceye bir "Külliye ve apolet sökme..!" yazısı - 04/06/2018





ADALETLİ YARGIÇ
E-Posta
Cumhurbaşkanının daimi bir hazirun kadrosu var, hangi etkinliği yaparsa veya nereye giderse gitsin, yanındalar. Odalar birliği başkanı, Esnaf birliği başkanı, hep baş köşede.
Bu meslek kuruluşlarında başkanlık, uzun zamandır bu muhteremlerde, muhtemelen , babadan oğula geçecek. 2023 hedeflerinde, Cumhurbaşkanı ile mutabık oldukları anlaşılıyor, bu hedefe göre organize olduklarını düşünmek yanlış olmaz. Sivil/ gayr-ı resmi bir Divan-ı Hümayun mensubu gibiler.. ( siyasi, adli, askeri olmasa da, idari, , mali işlerin tezekkür edildiği ....)
Askeri konularda da, Genelkurmay Başkanı yanında, yurt dışı gezilere sivil kıyafetle katılıyor, günlük siyasette arabuluculuk yaptığı iddialarına henüz bir yalanlama gelmedi.
Cumhurbaşkanı, sınır boylarına indiğinde, ilgili ordu komutanları manevra kıyafetleri ile yanında bulunuyorlar, etrafa karşı, Başkomutan ve komutanları görüntüsü veriliyor.
Ramazan ile seçim tarihleri birbirine karışınca, iftar protokolleri önem kazandı.
Malatya' da, siyasi çalışmalarda bulunan, Cumhurbaşkanına bir iftar daveti yapılmış, esnaf kuruluşu, davet işini üstlenmiş, ordu komutanı da protokolde yer almış.
Cumhurbaşkanı, seçim sath-i mailinde olduğu için, iftar hazirununa bir konuşma yapmış ve cumhurbaşkanı adaylarından, Muharrem İnce'yi işaret ederek eleştirilerde bulunmuş.
İftar sofrasında- siyaset yapmak ne kadar uygun düşer- tartışmaları Türkiye'nin konusu değil,
Esnaf başkanının , hoplaya hoplaya , odalar birliği başkanının da hararetli alkışları normal. TOBB Başkanı Türk iş dünyasının bir kısmının temsilcisi, kendisi ve ekibi reise göbekten bağlı yani aralarında tamamen duygusal bağlar var. Ancak sayın komutan, 80 milyonun ordusunun yani milletin ordusunun komutanı. Reis Başkomutan bile olsa olay siyasi. Video izlenince görülüyor ki, Komutan ve TOBB sayın Başkanı yan yana oturuyorlar ve TOBB başkanının hararetli alkışından etkilenerek alkışa geçiyor Komutan. Burada gazı veren TOBB başkanı, reise, "bravo, iyi çaktın İnce'ye" edasında bir alkış koparıyor.
Komutanın ne diye alkışladığı, eleştirilere katıldığı için mi? yoksa, nezaketen mi? tam anlaşılamıyor, TOBB Başkanını bile alkışlamış olabilir, (ne güzel şak şak yapıyorsunuz diye) ama, Komutan resmi kıyafetli, apoletleri(rütbe) omuzunda ve ispoletleri( spolet) yakasında. (askeri sınıf işareti)
Muharrem İnce, duruma itiraz ediyor, "apoletlerini sökeceğim" iddiasında.
Rütbeleri sökmek için , mahkeme kararı lazım, en son Ergenekon davalarında ve 28 Şubat davalarında, rütbeleri sökme kararları verildi, komuta kademesinden askerler, er olarak, terhis edilmiş sayıldı, bağlantılı bütün özlük hakları ellerinden alındı, Bu davaları açanların ,hükümleri verenlerin ,sonradan casus ve darbeci oldukları ortaya çıkmış olduğu için, hükümler de tartışmalı halde, çeşitli nedenlerle henüz kesinleşmedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye topraklarında, sınır ötesine geçmiş durumda, en son Afrin'e girildi, ama sonrası hakkında bilgi yok. Kuzey Irakta operasyonlar sürüyor,
Kore'ye asker gönderilmesinde, TBMM'nin , devre dışı bırakıldığı iddiaları, Yassıada yargılamalarında, dava konuları arasındaydı.
Sınır ötesine asker gönderilmesi için TBMM kararına ihtiyaç var. İlgili Kararnamelerin de, etraflıca tartışılıp, meclis kararına bağlanması anayasal gereklilik.
Son dönem kararnameleri( olağan/olağanüstü), anayasal bakımından, yeterli şartları taşıyor mu? sorun burada.
Mesele, son örneklerde görüldüğü gibi, komutanların apoletlerini sökmek değil.
Mehmetçik, sınır ötesine nasıl gönderiliyor, ne için gönderiliyor ve nasıl bir program ile harekat sürdürülüyor.
Komutanın biri, iftar sofrasında, Cumhurbaşkanını/Başkomutanını alkışlasa ne olur, alkışlamasa ne olur.
Haki üniforma, ne kazanır, ne kaybeder.....
İnce, komutanın apoletini değil, Mehmetçiğin akibetini dert edecek konuma geldi. Oradan konuşması daha doğru olur. Zaten, sayın İnce apolet sökmeyi mecazi olarak kullanmıştır, "görevden alma" manasınadır aslında.



ADALETLİ YARGIÇ


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.