booked.net
 
 

 

Damat

 ALGI ÜZERİNE - 13/08/2018





ERCAN ERDEM
E-Posta
1- Cumhurbaşkanlığından "Algı Operasyonu" Açıklaması
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Cumhurbaşkanımızın bu akşam Trabzon’da yaptığı açıklamaları “üzerinden bir algı operasyonu yürütülüyor.” demiş.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanımızın bu akşam Trabzon'da yaptığı açıklamaları üzerinden bir algı operasyonu yürütülüyor. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamanın hiçbir yerinde mevduat hesaplarına el konulması gibi bir durum söz konusu değildir" dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Trabzon'da yaptığı konuşmaya ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan'ın sözleri üzerinden algı operasyonu yürütüldüğünü ifade eden Altun, "Cumhurbaşkanımızın bu akşam Trabzon'da yaptığı “Bilesiniz ki bu milleti ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değil, sanayicinin tüccarın da görevidir. Aksi takdirde B planını C planını uygulamak zorunda kalırım” şeklindeki açıklamaları üzerinden bir algı operasyonu yürütülüyor. Bu algı operasyonu ülkemizin karşı karşıya kaldığı ekonomik savaşın bir parçasıdır. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamanın hiçbir yerinde mevduat hesaplarına el konulması gibi bir durum söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.
"Türkiye, bir ekonomik savaş vermektedir"
"Cumhurbaşkanımız henüz B ve C senaryolarının detaylarına ilişkin bir bilgilendirme yapmamışken sanal senaryolar üreterek halkımızı ve piyasa aktörlerini tedirgin etme çabası kabul edilemez. Türkiye, bir ekonomik savaş vermektedir. Buna mukabil ekonomimiz güçlüdür, bu savaşı millet-devlet birlikteliğiyle biz kazanacağız!" - ANKARA
2- Bu tür açıklamalar üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yapmış, “Sosyal medya üzerinden dolar kuru yükselişini provoke edici ve algı oluşturacak şekilde 07.08.2018 tarih itibariyle paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabı tespit edilmiş, konu ile ilgili tahkikata başlanılmıştır.” demiştir.


3-Türk Dil Kurumu “ALGI” ile ilgili başlıca aşağıdaki 2 tanımı yapmıştır.

algı : (I) a. ruh b. Bir şeye dikkati yönelterek o şeyin bilincine varma, idrak: “Bakmak için algılarımız yeter, görmek içinse salim bir kafa, ayıklık, şuur gereklidir” -İ. Özel.

algı : (II) a. hlk. 1. Kazanç, alacak. 2. Rüşvet. 3. ekon. Vergi.

4-Eğer algı, idrak demek ise, o zaman bu bağlamda idrak etmek biraz karışık bir olay. İdrak ettiren ve idrak eden farklı. Hani ne anlatırsan anlat karşındakilerin ne anladığıyla olayı anlamaları var ya, işte buna benzer bir şey bu galiba. Yani ben birşeyler anlatıyorum şimdi ama herkes farklı anlıyor. Bu durumda algı olayı da farklılık arzeder yani.
Diğer tanıma gelince; Eğer algı, rüşvet demek ise esas suçlu rüşveti verendir. Rüşveti alan idrak eden gibi suçsuz mudur? . Ancak bizim olduğu iddia edilen hukuk sistemimizde rüşveti alan da veren de suçludur. Rüşveti veren “azmettirici” rolündedir. Aslında rüşveti alan da azmettirici olabilir, algı yaratıcı talepte bulunabilir.
5- Buradan varılacak esas sonuç şudur;
a-birilerinin işine gelmeyen algı yaratmak suçtur.
b-birilerinin işine gelen algı yaratmak suç değildir.
Yani tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan çıkar? Sorusu en baba algılanamaz sonuçtur.
En sonunda, kader bizi Algı=İdrak ve rüşvet ikilemine sıkıştırmıştır. “Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal “ deyişi ile bitirelim yazıyı. Yoksa fena halde algı ayarlarım bozuldu. Sonuçta yanlış algılamaktan /algılanmaktan suçlu çıkabilirim. B ve C planları hakkında bir açıklama bile yapılmamışken kimin haddine ki algılamaya çalışmak. Algılansın diye değil algılanmasın diye söylenmiş sözler üzerine söz olur mu? Di mi ama? Zaten ilgilisi bu konu üzerine "Sen benim hafıza kayıtlarımı nereden okuyorsun? Bunlar falcımıdır, nedir? Anlamak mümkün değil. ........." şeklinde tokat gibi bir cevap verdi. Artık algıcılar daha iyi algılarlar. İyi haftalar Türkiyem algılarınız açık, maddi, manevi kazançlarınız haramsız olsun inşallah.



ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.