booked.net
 
 

 

Damat

 YILMAZ ÖZDİL, AHMET HAKAN ve ANDIMIZ üzerinden ...... kökenli TÜRK olmak. - 20/10/2018





ERCAN ERDEM
E-Posta
Sayın Özdil ve Sayın Hakan çok zeki iki yazarımız, hatırlıyorsunuz ikisi de çoğumuzun artık okuyamadığı bir gazete de yazıyorlardı. İleride tekrar bir araya gelirler mi? bilinmez. Sayın Özdil daha doğrudan ve tarafını belli ederek, ancak sayın Hakan daha ortadan ve biraz da olayın etrafında dolaşarak yazıyor. Bu iki farklı tarz andımızı yorumlamışlar ve işi Türklüğe kilitlemişler. Sayın Hakan’ın yazdığı gazetenin ön sayfasında ben kendimi bildim bileli “Türkiye Türklerindir” yazar.
Acaba bu yazarlarımız bunun ne demeye geldiğini irdelediler mi? hatırlamıyorum. Eğer irdeledilerse, hatırlatırlarsa seviniriz. “Türkiye Türklerindir” dendiğinde, Türkler kimler acaba? Irk olarak Türkler mi? T.C. Vatandaşı olanlar mı?
Ben buradan işi “FRANSIZ OLMAK” gibi bir Türkçe deyime getireyim. Olaylara fransız kalmayalım yani, biraz farkında olalım.
Öncelikle, Uyruk nedir? Vatandaşlık nedir? Yurttaşlık ne demek? Irk nedir? Kafatasçılık ne demek? Soruları üzerinden düşünmemizi sağladıktan sonra. Fransa da bir Fransız vatandaşı diğer bir Fransız vatandaşının kimlerden olduğunu merak edip sorarsa alacağı cevap; eğer sorduğu kişi değişik bir ırka sahipse örneğin, Türk kökenli ise genelde şöyle cevap verir; “Türk kökenli Fransızım” . Bunu Kürt kökenli bir Fransız vatandaşına sorsalar, Kürt kökenli Fransızım der. Buradan hareketle, şu kökenli Fransız, bu kökenli Alman falan olabilirken demek ki herhangi bir ırk kökenli TÜRK de olunabilir.
Bu işin orasını burasını çekiştirerek içinden çıkılmaz hale getirip Andımızdaki “Türküm…. ” den hareketle, şu gocunmasın bu gocunmasına, veya üst kimlikte “Türkiyelilikte” buluşmak gibi kompleksler girmeye gerek yoktur.
Ezcümle;
Kendini Türk ırkından gören ve T.C. vatandaşı olanlar Türk kökenli Türklerdir.
Kendini Kürt ırkından gören ve T.C. vatandaşı olanlar Kürk kökenli Türklerdir.
Kendini Çerkes ırkından gören ve T.C. vatandaşı olanlar Çerkes kökenli Türklerdir.
Kendini ........ ırkından gören ve T.C. vatandaşı olanlar ....... kökenli Türklerdir.
.................. olan yerlere hangi ırkı yazarsanız yazın Türksünüz.
T.C. vatandaşı iseniz size dünyanın her yerinde önce Türk derler, sonra siz kompleks durumunuza göre isterseniz detaylı izah edersiniz.
Türk ırkından olanlara Türk dendiği gibi Türk vatandaşı olanlara da Türk deniyor yani. İşte, ancak böyle Türkiye, Türklerin olur ve artık okuyamadığım o gazete de ki cümle Türkiye ye vatandaşlık bağıyla bağlı herkesi Türk olarak kucaklar. Ne mutlu kendine TÜRK’ÜM diyebilen her Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşına, diyerek oval bir bağlama çekerek bitireyim.





ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.