booked.net
 
 

 

Damat

 Bay BAŞKAN Yürütmeye hazırlanıyor - 29/01/2015





ERCAN ERDEM
E-Posta
Kimse yanlış anlamasın hazırlandığı ''Yürütme'' Hükümet etme anlamınadır. Diğeri zaten sorunsuz, sistematik bir şekilde hakça ve kardeşçe yürümektedir!!!.
Sayın Ahmet Hakan'ın dün akşam ki programında yürütme sistemi olarak Başkanlık tartışıldı. Koskoca bir profesör 30 yıldır savunduğum sistem diye ortaya Türkiye için içi doldurulmamış bir sistem koydu. Konuklardan siyaset Bilimci olan Sayın Ersin Kalaycıoğlu mantıklı ve doyurucu açıklamalar yaptı ancak kendi söylediği gibi halk amerikan halkı olmadığından ve çoğunluk özgürlük nedir bilmediğinden halkımızın kahir ekseriyeti maalesef pek onu anlayamadı.
Ancak, Anayasa profesörümüz onu yani Sayın Ersin Kalaycıoğlu nu çok iyi anladı. Daha doğrusu anladı da kendi hikayesini halka yutturmak için çoğu yerde anlamaza yattı. Diğer iki konuk ta çok mantıklı konuştular ancak tüm konuklar temelde içi doldurulmadan piyasaya sürülmek istenen ''BAŞKANLIK'' sistemine karşıydılar.
Programın en başarılısı Sayın Ahmet Hakan hariç programdaki konukları ikna edemeyen Tatlı Su Kurnazı tadındaki uyanıklığıyla anayasa Profesörümüz oldu.
Anayasa profesörümüzün ''Yürütmeyi Başkan yapsın yasamayı, Meclis yapsın, Milletvekilleri daraltılmış bölge gibi sistemlerle, demokratik ve parti başkanları hegamonyasından bağımsız seçilsinler........'' mealindeki
açıklamasına müstehzi bir ifade takınıp takınmadığı anlaşılmayan bir şekilde ''ben ikna oldum'' diyen Sayın Ahmet Hakan için bir şeyler söyleyemiyorum.Türkiyedeki Okhlokrasi (Güruh İktidarı) bağlamında sorunun nasıl çözüleceğinin daha çok su kaldırır olduğunun bilincinde olmalıyız.


ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.