booked.net
 
 

 

Damat

 DUALAR - 05/06/2015





adaletli yargıç
E-Posta
Seçime, neredeyse saatler kala, ulema tarafında hareketlenme başladı, AKP yandaşı yazarlar, "tehlikenin farkındayız "başlıklı yazılar yazıyorlar, hür seçimden hangi tehlikeli sonuç çıkabilir?. Yıllardır, sandık güzellemesi yapanlarda, son zamanlarda, sandığa güvensizlik halleri baş gösterdi, iktidarlar "seçim ile gelir seçim ile gider", bugüne kadar söylenen bu değil miydi?. velev ki ,giden iktidar, bu cenahın olunca, seçim sonuçları, niçin ve kimin için tehlikeli oluyor?
Asker müdahalelerinden sonra bağımsız özgür seçimler demokrasinin teminatı değil miydi?
İktidar, muhafazakar/dindarlar geçinenlerde olunca, seçimden, sandık sonuçlarından münezzeh midir?
Bediüzzaman Saidi Nursi'nin son talebeleri (yaşları 90 üstü) iktidara oy vermek için karar almışlar, yollara çıkacaklarmış,müslümanların kazanımlarının zayi olma tehlikesi varmış.. Demokratik haklarını kullanmaları takdire şayan ama, sanırsınız ki iktidar güç kaybederse, zındıklar iş başına gelecek, bu nasıl bir ötekileştirmedir.. nasıl bir kendi gibi olmayana güvensizliktir..
Aralarında Cumhurbaşkanının hocası da olan ulemalar, seçim gecesi, Fatih camiinde,"iktidara destek için yapacakları .. "hayırların fethi, şerlerin def'i" dualarına vatandaşları da davet etmişler. İktidarda olanlar bu kadar yılın sonunda, hangi şerleri, neden def edemediler, hangi hayırların fethini ihmal ettiler, bilinmiyor.. ama bilinen şu ki, dualar iktidar için. Ötekileştirilenlerin duaları ne olacak?
Son Anayasa referandumunda, o zaman kankaları olan ulema, "ölüler bile evet demeli"" propagandası yapmış, ahirete intikal edenleri de "evet kampanyasına" çağırmıştı..
Bu seçimlerde de bir kampanya var ama daha dünyevi mekanlarda cereyan ediyor....
Bakalım Allah katında hangi dua kabul görecek?


adaletli yargıç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.