booked.net
 
 

 

Damat

 Ardamarı çatlamış siyaset..!! - 15/06/2015





Sevda Bağcı
E-Posta
Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısından önce, koalisyon görüşmeleri ile ilgili temel ilkelerini açıkladı..
Parti menfaatlerinden önce Türkiye'yi düşünmek gerektiğini, kinle değil akılla davranma zorunluluğu bulunduğunu ve hiçbir parti veya ona oy veren yurttaşı yok sayamayız yaklaşımını ortaya koydu.
Gelecek (olası) seçimi değil Demokrasiyi gözetmenin öncelikli olduğu hususunu öne çıkardı.
Siyaset adamları gelecek seçimleri, devlet adamları gelecek nesilleri düşünür. Kılıçdaroğlu, seçmenden beklediği ölçüde alamadığı desteği telafi etmek zorunda, Türkiye'de siyaset, açık ve süresiz krediyle çalışan bir parti liderliği konumunu gündeminden çıkartıyor.
Giderek ağırlık kazanan genç seçmen ve birikerek artan ülke sorunlarını çözmek siyasetin ve siyasetçilerin görevi. Bu noktadan sonra her türlü liderlik zaafının faturası sadece partilere değil ülke insanına da kesilir...
Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 13 yıllık iktidarın yarattığı tahribatın onarılması için moda deyimiyle bir yol haritası ortaya koymaya çalışıyor.
Yasama ve yargı erklerinin yürütme'nin tasallutu altında örselenmiş olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi ihtiyacını belirtiyor.. Koalisyon formüllerinde matematik zorunluluk haricinde, giderek kabul gören ortak yaklaşım yasamanın tahkim edilmesi, meclisin bağımsız olarak çalışma imkanına kavuşması, Kılıçdaroğlu'nun dikkati çeken vurgusu, siyasetin kirlenmiş olması üzerine, ar damarı çatlamış bir siyaset ile ülke sorunlarını çözmenin mümkün olmadığını ve siyasi ahlak yasası ile, siyasete seviye kazandırma zorunluluğunu bir ön şart olarak öneriyor. Türkiye siyasetinin kronikleşmiş sorunları olan, Hukuk'un üstünlüğü Cumhurbaşkanı makamının siyaset üzerindeki hesap ve kontrol edilemez baskısı, siyasi temsilin demokratikleşmesi v.d üzerinden bir ilkeler buluşmasında aynı kaygıları taşıyan partilerin bir araya gelmesinin görüşmeleri rasyonalize edeceğini düşünüyor. Koalisyon görüşmeleri için "İlkeler beyanı"sayılabilecek bu yaklaşım ne kadar benimsenir bilinmez ama süreci ziyan etmemek bakımından gerekli görünüyor.


Sevda Bağcı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.