booked.net
 
 

 

Damat

 Başkanlığı Savundu Diye Yandaş mı oldu? - 07/12/2015





adaletli yargıç
E-Posta
Sayın Ahmet Hakan Başkanlık üzerine yaptığı programları unutmuş görünüyor. Hani çok sevdiği bir program arkadaşı vardı Sayın Burhan Kuzu, şimdilerde Fahri Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Cumhurbaşkanı kontejanından Milletvekili.

Sayın Kuzu, Sayın Hakanın yaptığı TV programlarında ağzını açıp Başkanlık dediğinde Sayın Ahmet Hakan ‘’Yahu neden içeriği tartışmıyoruz, önce içini doldursak yetkiler nelerdir, denetim nasıl olacak, sorumluluklar vs.???’’ mealinde söze girerdi.

Dün ve bugün görünüyor ki şimdi konuya damardan girme gereğini duymuş. İşte konjonktüre göre davranmak budur. Aslında bu büyüklükteki bir gazete için bugünkü durum zordur, tarafsız olmak her olayı objektif yazmaya çalışmak zordur. Olaya objektif bakarsın da iş yazmaya gelince ortadan yazmak zor olur; onun için zorlanıyor biraz Sayın Hakan.

Hak vermek gerek. Baksanıza koskoca gazete, safta yeni yerini arıyor. Kolay mı küçülme ayaklarında safra atmak ve bu safralara küçük bir şahinden başlamak? Sayın Ahmet Hakan'ın sorularına geçmeden önce yazdığı gazetenin yeni konjonktüre ayak uydurma mecburiyetini maalesef ülkemiz gerçeklerinde doğru buluyorum. Ancak, bu iş bizleri hafif enayi yerine koymadan olabilir miydi bilemiyorum? Acaba"Sayın Ahmet Hakan bize birşeyler mi anlatmak istiyor?" diye de düşünmeden edemiyorum...
Neyse gelelim Sayın Hakan'ın bugünkü yazısındaki sorulara.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ İSTEMEYENLERE 5 SORU

Bir kere sunduğu Sayın Hakan'ın sunduğu 8 adet önşartı yerine getirdim. Bazıları zaten mevcuttu.

Öncelikle belirtmek isterim ki, Hukuk ve dahi mecelle de usul, esastan önce gelir. Yani önce işin nasıl tartışılması gereği üzerinde uzlaşılmalı. Ortalığı germeden ve adını koymadan, sonra demokratik sistemler gözden geçirilerek esasa girilmeli ve sonuca gidilerek sistemin adı konmalıdır.

CEVAP BİR: Yüzde yüz garanti olsa bile ne idiğü belirsiz sınırları çizilmemiş ve denetlenemeyen diktatörlük kokabilecek bir başkanlık sistemini istemeyeceğim. Daha ileri gideyim kendi seçimim garanti olsa bile hayır diyeceğim.

CEVAP İKİ: Olmayan sistemin muhafızlığını yapmaktansa sistemi düzgün ve çalışır hale getirmeye çalışmak doğru olandır. Sorun statükoya muhafızlıkta değil, tecavüze uğrarken tadını çıkarıp çıkarmayacağındadır. Bendeniz Sayın Hakan'ın deyimiyle "isyan" edeceğim. Sayın Hakan'ın ne yapacağını ve yapmakta olduğunu anlarsak iyi olacak aslında.

CEVAP ÜÇ: Evet adı konmamış ancak Demokrasiyi önceleyen, kuvvetler ayrılığını esas alan, denetimi öne çıkaran, herkesi hesap verebilir hale getiren bir sistem gayet tabi ki şu anki sistemden daha iyidir. Unutmayalım ki Sayın Hakan'ın saydığı ve benimde yinelediğim hususlar şu anki sistemde var olsa veya gerçek anlamda uygulansa da şu anki yozlaşmış sistemden iyidir.

CEVAP DÖRT: Evet getir bir demokratik altyapı, getir bir yeni Anayasa ve tartışmaya aç, sonuçta ismi koyarız. Yarı başkanlık mı şu başkanlık mı yoksa parlamenter sistemde yeni şartlar ve anayasayla devam mı? Biraz iki nolu cevaptan da bu cevaba katkı verilebilir.

CEVAP BEŞ: Gelelim özgüven sorusuna, bu soruya cevap vermem doğru olmaz çünkü akıllı bir Ahmet Hakan hemen şunu der;
''Sende özgüven olsa rumuz kullanmaz kendi adınla yazarsın.'' haklıdır da kendimce bazı nedenlerden rumuz kullanmak durumundayım ve özgüvenim eksik olmak durumunda. Bu soruya cevap vermeme hakkımı kullanıyorum.

Konuyu özgüvenle sonuçlandıralım bari, özgüvenli olalım ve rahmetli Mehmet Mermerci'nin dediği gibi konu insansa, insan haklarıysa, demokrasiyse ve illa da başkanlıksa alalım 'Constitution'u virgülüne dahi dokunmadan uygulayalım. Sistemin adı da başkanlık ama girişinde 'Biz, Birleşik Devletler Halkı, daha mükemmel bir Birlik yaratmak, adaleti sağlamak, ülke
içinde huzuru güvence altına almak, ortak savunmayı gerçekleştirmek, genel refahı artırmak ve özgürlüğün nimetlerini kendimize ve gelecek kuşaklara sağlamak için bu
Amerika Birleşik Devletleri Anayasası’nı takdir ve tesis ediyoruz.' der ve özetle devletin vatandaşa neler yapamayacağını söyler yani bireysel haklar ve özgürlükler öndedir.

Devlet kafasına göre devlet diye takılamaz devlet oralarda birazcık halktır. Tabi vatandaş da kafasına göre takılamaz.

Al Anayasayı 'Biz Türkiye Halkı .....' diye başlat ve bireysel hakları, hukukun üstünlüğünü, kuvvetler ayrılığını vb. ekle ve bir paketle gel, o zaman tartışılır.

Pardon unuttum Amerikan Halkıyla Türk Halkı aynı mı, olur mu? Pardon..!

Bizim gibi ülkelerde vatansever olmak Halka rağmen onun için birşeyler yapmaktır. Gel babayiğitsen koy ABD anayasasını ve daha uygun başkasını ama virgülüne bile dokunma, bizimki insan, ABD'deki insan değil mi yani? O da etten ve kemikten, onları da Allah yarattı.

Bugünlük bu kadar yeter sıkıntı geldi vallahi.




adaletli yargıç


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.