booked.net
 
 

 

Damat

 ANIT ve JET AHMET - 31/10/2016





Ercan Erdem
E-Posta
Sayın Ahmet Hakan’ın bugünkü köşesinde ‘’Beni anıtlara gömün diyen biri var mıdır acaba’’ başlığı dikkatimi çekti. Yazı içeriğinde sayın Hakan ‘’CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın ‘’Anıt falan istemiyorum’’ sözünü işitince....’’ aklına gelen, ölünce anıt isteyen bir lider var mıdır? sorusunun cevabını araştırmakta olduğunu söylemiş. Bende naçizane katkıda bulunmak istedim.

İnternette bir Jet Ahmet buldum (mahallenin lideri), kendi anıt mezarını yaptırmış ve 4 sene içinde de vefat etmiş. Ne diyelim? Allah Rahmet Eylesin. Linki tıklayınca göreceğiniz video belki bu konuda sizlere bazı fikirler verebilir.
video için tıklayınız

10-14 sene öncesini hatırlayanlar bileceklerdir ki; Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul’un bir simgesi olması gerektiğinden ve bu simge anıtın Marmara dan, Karadeniz den, İstanbul’a yaklaşırken görülecek bir yerde yapılmasından bahsederdi. (gazeteler)
Nitekim, bu Anıt bitiyor ve adı da şimdilik ‘’Çamlıca camii’’.
Anıt, önemli bir olayın veya büyük bir kişinin gelecek kuşaklarca tarih boyunca anılması için yapılan, göze çarpacak büyüklükte, sembol niteliğinde yapı, olarak tanımlanmakta dır. Türkler Anadolu'ya yerleştikten sonra kümbet, türbe gibi çeşitli Anıtlar yapmışlar ve mezar taşlarında süslemeye özel önem vermişlerdir.
Anıt, tanımından hareketle şimdiki adıyla Çamlıca Camii’nden bahsedeyim.
İBB ve Üsküdar Belediyesi Çamlıca Camisine en büyük katkıları sunan 2 belediyedir. Hatta buna hızlı istimlak kararlarıyla Bakanlar kurulunu da dahil etmek gerekir. Bu camiye ulaşım için tüneller kazılmış ve bitirilmektedir. Etrafında cami ve külliye manzaralı otel yapmaya müsait alan (Hayal etmek isteyenler Osmanlı Varakları ve civar otelleri akıllarına getirebilirler.) ayrıca büyük bir otopark ile ziyarette sorun olmaması için her şey yapılmış ve yapılmaktadır.
Yakınlarda İBB ve Üsküdar Belediyesi tarafından Cami çevresindeki gecekondu bölgeleri, özellikle Çamlıca Camisinin hemen yanı başında bulunan bir büyük parsel için ‘’Kentsel Dönüşüm’’ amaçlı bir imar değişikliğine gidilmiştir. Sonuç olarak, Cami, külliye ve gerekli alt yapı ile çevre hazırlanmakta olup ,Tavaf edilecek tüm alanlar da düşünülmüş bulunmaktadır. (Tavaf: Arapça bir şeyin çevresinde dolaşmak, dönmek demektir.)
Bu, Anıt!(!) sayın Cumhurbaşkanımızın ikametgâhına da oldukça yakındır.
Un var, şeker var, helva yapmak ve yorumu sizlere bırakırken, Kraldan çok Kralcının da varlığını hatırlatırım.





Ercan Erdem


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.