booked.net
 
 

 

Damat

 ÜSKÜDAR, ALKOL RUHSATI ve AKP - 06/02/2017





Ercan Erdem
E-Posta
Bugün tüm ilçe Belediye Meclisleri gibi Üsküdar Belediye Meclisi de Şubat ayı oturumlarına başladı.
Meclis oturumunda görüşülecek gündem maddelerinden bir tanesinin konusu aşağıda gördüğünüz gibi,


























“İçkili Yer Bölgelerine ekleme Hk.” idi. Medeni ülkelerde içki içmek, satmak belli kurallara tabi dir. Örneğin İngiltere de her yer içki satamaz, bazı yerler belirli saate kadar satabilir, pub şeklindeki bazı yerler ise son içki servislerini duyurur ve belli saatte sonlandırırlar.
Üsküdar uzun yıllardır Belediye olarak alkol kullandırmak isteyen işyerlerine alkol ruhsatı vermekte direnmekte idi. Belediye Meclisinde özellikle AVM ler de bulunan ve içki ruhsatı talep eden restaurantlara “Eğer kurallara uyarlarsa, neden ruhsat verilmiyor?” şeklinde sorulan sorular, alkolün zararından ve dini gerekçelerden bahsedilerek reddediliyordu. Eskiden gelen içki ruhsatı olmayan bazı restaurantlar ise bu yasağı ancak Turizm Bakanlığı aracılığıyla “Turistik Müessese” belgesi alarak çözmekteydiler.
Üsküdar da şu sıralar iki adet açık olan AVM vardır. Bunlardan bir tanesi AKASYA diğeri CAPİTOL dür. CAPİTOL’ün içerisinde bir tane alkol ruhsatı olan restaurant vardı o da Turizm Bakanlığından ruhsatlı. Diğer talep edenleri ise Belediye reddetmişti. Aynı şey AKASYA içinde geçerliydi. Bu kere Üsküdar sınırları içerisinde yeni bir AVM açılmakta, adı ise “EMAAR SQUARE” Arap sermayeli bu yeni AVM nin bir özelliği olsa gerek ki, içkili bölge talebi Belediye yönetimince karar mercii olan Belediye Meclisine sunuluyor. Konu, adaletli olsun!!! diye talebin yanına AKASYA AVM de eklenerek geldi. Ancak Adalet ve Kalkınma Partili Belediye CAPİTOL AVM için adaleti unutmuş durumda. Konu Belediye Meclisinde ilgili ihtisas komisyonlarına sevk edildi. Bazı Meclis üyeleri Adalet ve Kalkınma Partisinin yani AKP nin içinde bulunan “Adalet” kelimesini hatırlatarak CAPİTOL’e neden diğerleri gibi ruhsatlı bir bölüm, bir bölge talep edilmediğini sordular. Önümüzdeki çarşamba günkü Meclis oturumunda bu konuda bir karar verilmesi bekleniyor. AKP li meclis üyelerinin bu konudaki tavrının ne olacağının yanı sıra arap sermayesinin bu işteki etkisini de merak etmiyor değilim hani. Bu arada mevzuattaki cami ye olan uzaklığa ve EMAR SQUARE ile CAPİTOL’ün Cami ye göre konumuna dikkatinizi çekerken, keyfiyet ile adalet kavramlarının da kullanım şeklini takdirlerinize sunar, yorumu sizlere bırakır ve alkolün sağlığa zararlı olduğunu, İslam dinince haram olduğunu ancak laik ve özgürlük dolu bir ülkede yaşamamız gereğini de hatırlatırım.


Ercan Erdem


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;






AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.