booked.net
 
 

 

Damat

Trump"tan Fransız şarabı vergisi tehdidi

Trump Fransa"nın dijital hizmet veren şirketlere yönelik dijital vergilendirme projesine, ABD Başkanı Donald Trump"dan Fransız şarabını vergilendirme tehdidi geldi.

Fransa"nın dijital hizmet veren şirketlere yönelik dijital vergilendirme projesine, ABD Başkanı Donald Trump"dan Fransız şarabını vergilendirme tehdidi geldi.
ABD Başkanı Donald Trump, Fransa"da faaliyet gösteren çok sayıdaki Amerikan firmasını etkileyecek dijital vergilendirme projesinin gerçekleşmesi halinde ABD"nin Fransız şarabını vergilendireceği tehdidinde bulundu.
Fransa"nın planlandığı yeni vergi, Google, Apple, Facebook ve Amazon gibi dijital hizmet veren ABD"li şirketleri etkileyecek. ABD Başkanı Trump yeni vergi için “Fransa, büyük Amerikan teknoloji şirketlerimiz için dijital bir vergi koydu. Eğer birileri onları vergilendirecekse, bunu yapan onların ülkesi yani ABD olmalı” yorumunu yaptı.
ABD Başkanı Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Macron"un aptallığına karşılık olarak biz de harekete geçtiğimizi duyuruyoruz. Her zaman Amerikan şarabının Fransız şarabından daha iyi olduğunu söylemişimdir” açıklaması yaptı ve Fransız şarabına ek vergilendirme getirileceğini duyurdu.

“VERGİLENDİRME İLE İLGİLİ KARARLARIMIZI ULUSAL VE EGEMEN BİR ULUS OLARAK ALIYORUZ”
Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, dün yaptığı açıklamada, öğleden sonra Amerikan mevkidaşı Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile görüşeceğini söyledi. Çabalarının, Amerikan şirketlerini hedeflemeyle değil, "adil vergilendirme" ile ilgili olduğunu söyleyen Fransız Bakan, Ağustos"taki G7 toplantısında dijital vergi konusunda ABD ile bir fikir birliğine varmayı umduğunu belirtti. Le Maire Cuma günü yaptığı açıklamada, "Fransa egemen bir ulus. Vergilendirme ile ilgili kararlarımızı ulusal ve egemen bir ulus olarak alıyoruz" dedi.
Fransız şarapçılık sektörünün karardan kaygılanmadığı öğrenilirken Fransa"nın dijital hizmet vergilendirmesinin Ocak 2019 tarihi itibari ile hesaplanarak Google, Amazon, Facebook, Apple gibi şirketlere uygulanacağı öğrenildi.
(Özlem Kaplan/İHA)
12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Trump"tan, Fransız, şarabı, vergisi, tehdidi,

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.