booked.net
 
 

 

Damat

Dışişleri Sözcüsü Aksoy"dan Brezilya"nın ret kararı hakkında açıklama

Dışişleri Sözcüsü Aksoy Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Ülkemizin Brezilya hükümeti ile başta FETÖ olmak üzere, terörizmle mücadele konusundaki işbirliğini sürdürmeye ve arttırmaya yönelik gayretleri devam edecektir. Brezilya"nın da bu konuda aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Ülkemizin Brezilya hükümeti ile başta FETÖ olmak üzere, terörizmle mücadele konusundaki işbirliğini sürdürmeye ve arttırmaya yönelik gayretleri devam edecektir. Brezilya"nın da bu konuda aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle Ali Sipahi"nin Türkiye"ye iade edilmesi talebinin Brezilya tarafından reddi hakkındaki soruya cevap verdi. Sözcü Aksoy, “Terör örgütü FETÖ sadece ülkemiz için değil, bütün insanlık için ortak bir tehdittir. FETÖ faaliyetlerini sürdürdüğü her ülke için olduğu gibi Brezilya"nın da güvenliğine tehdit oluşturmaya devam etmektedir. Terörün her türlüsüyle kararlı ve samimi bir mücadele gösteren Türkiye aynı tavrı müttefiklerinden ve uluslararası toplumdan da beklemektedir. Bu çerçevede, FETÖ ile mücadele ülkemiz için olduğu kadar Brezilya için de önemli ve öncelikli olmalıdır. Ülkemizin Brezilya hükümeti ile başta FETÖ olmak üzere, terörizmle mücadele konusundaki işbirliğini sürdürmeye ve arttırmaya yönelik gayretleri devam edecektir. Brezilya"nın da bu konuda aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
(Cevdet Fırat Aydoğmuş/İHA)
12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Dışişleri, Sözcüsü, Aksoy"dan, Brezilya"nın, ret, kararı, hakkında, açıklama,

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.