İMKB
56935,76
USD
1,82
EURO
2,32

Åžike, FIFA 12'ye de girdi

Åžike, FIFA 12'ye de girdi

 
Åžike, FIFA 12'ye de girdi Oyun tutkunlarının favorilerinden FIFA 12’de Türkiye’den sadece Galatasaray’ın yer aldığı, Fenerbahçe ile BeÅŸiktaÅŸ’ın ise ‘ÅŸike’ iddiaları üzerine oyundan çıkarıldığı öne sürüldü.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



Futbol tutkunlarını bilgisayar ve konsol başına kilitleyen FIFA 11’in yerine geliÅŸtirilen FIFA 12’nin demo sürümü yayınlandı.


Vatan gazetesinin haberine göre, dünya üzerindeki belli baÅŸlı futbol liglerini barındıran ve birçok takımla oynama fırsatı sunan FIFA serisinde bu yıl Türkiye Spor Toto Ligi yer almıyor. Oyunda, Türkiye’yi temsil eden tek takım ise, “Dünya Takımları” kategorisinde yer alan Galatasaray. Galatasaray ile birlikte aynı bölümde oyun tutkunları Panathinaikos, Boca Juniors ve Kaizer Chiefs gibi takımları da seçebilecek. Ulusal takımlar kategorisinde ise Türkiye tam kadrosuyla oyun tutkunlarının parmaklarının ucunda.

FIFA’nın bu hamlesinin arkasında ise futbol federasyonunun kararı yer alıyor. Daha önce Futbol Federasyonu, FIFA serisinin üreticisi EA Sports ile sezon öncesinde ligin lisans anlaÅŸmasını yapıyordu. Futbol Federasyonu’nun yönetimi yaz döneminde deÄŸiÅŸince, yeni yönetim oyun ÅŸirketlerine takımlarla tek tek anlaÅŸmaları gerektiÄŸini belirtti.
 
Son anda alınan bu kararla birlikte 18 takımla kısa sürede görüşmek istemeyen EA Sports, BeÅŸiktaÅŸ, Galatasaray ve Fenerbahçe ile görüştü. Ortaya atılan bir iddiaya göre, ÅŸirket ÅŸike soruÅŸturması nedeniyle BeÅŸiktaÅŸ ve Fenerbahçe’ye ilettikleri teklifi geri çekti. Sonuçta Türkiye’den sadece Galatasaray ile anlaÅŸma saÄŸlandı.


 ETİKETLER :   Åžike, FIFA, 12ye, de, girdi

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!