booked.net
 
 

 

Damat

Sınıfta kalmak geri döndü

Sınıfta kalmak geri döndü Sınıf geçmek artık eskisi kadar kolay olmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, sürekli devamsızlık yapan öğrencilerle ders geçmek için gerekli olan notu alamayanların “e-okul” sistemi tarafından sınıf tekrarına bırakılacağını açıkladı.



İlköğretimde öğrenim gören öğrencilerin sınıfta kalma korkusu yeniden geliyor. Sürekli devamsız ve derslerinden yeteri kadar not alamayan bütün öğrenciler sınıf tekrarına bırakılacak. İl milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderen MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, “okula devamı sağlanamayan sürekli devamsız öğrenciler ile derslerden yeteri kadar not almamış kaynaştırma ve özel eğitim öğrencileri de dahil, ilköğretim kurumlarında benzer konumdaki tüm öğrencilerin e-okul tarafından sınıf tekrarına bırakılacağını” açıkladı. İlgili yönetmelikler kapsamında ilköğretim kurumlarına kaydedilen mecburi ilköğretim çağındaki öğrencilerin velilerinin öğrencilerin okula devamını sağlamakla yükümlü olduğunu vurgulayan Kocabıyık, okul yönetimlerinin, milli eğitim müdürlüklerinin, il eğitim denetmelerinin, muhtarlar ve mülki amirlerin de bu sorumluluğu taşıdığını söyledi.

Böylece İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde “Öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaz” ve “Kaynaştırma ve özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam eden öğrencilere başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz” ifadeleri de tarih oymuş oldu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Sınıfta, kalmak, geri, döndü

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.