booked.net
 
 

 

Damat

Güneş ışınları gözde yanıklara neden oluyor

Güneş ışınları gözde yanıklara neden oluyor Medicalpark Gebze Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mustafa Lütfi Yazar, yaz aylarında çocuk ve yetişkinlerin gözlerini güneş ışınlarından koruma yöntemlerini anlattı. Güneş gözlüklerinin bir süs eşyası olmadığını ifade eden Op. Dr. Yazar, güneş ışınlarının gözde çok ciddi yanıklara neden olabileceğini belirtti.



GÜNEŞ IŞINLARI GÖZDE YANIKLARA NEDEN OLUYOR

KOCAELİ

Medicalpark Gebze Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mustafa Lütfi Yazar, yaz aylarıyla birlikte alerji ve güneşten rahatsız olma döneminin başladığını ve güneş gözlüğünün artık bir süs eşyası olmadığını belirterek, "Artık yaz geldi, alerji ve güneşten rahatsız olma dönemi başladı. Özellikle çocuklarda çok sık gördüğümüz bir takım güneş ve alerjiye bağlı, tozlara, polenlere bağlı şikayetler oldukça sıklaşmaya başladı. Güneşin zararları artık eskisi gibi değil. Ozon tabakasının delinmesi gibi sebeplerden artık güneş ışınlarına daha fazla maruz kalıyoruz. Güneş ışınları gözlerde sulanma, kaşınma, yaşarma gibi şikayetleri daha fazla görmemizi sağlıyor. Bunlardan gözlerimizi korumak için herkesin bildiği gibi güneş gözlükleri bu konuda oldukça faydalı. Güneş gözlüğü artık bir süs eşyası değil. Kaliteli, iyi, özellikle ultraviyole korumalı, filtreli olan güney gözlükleri, güneşten korunmada oldukça işe yarıyor" dedi.

Ailelerin çocuklarına taktırmak istememesine rağmen çocukların güneşten korunmaya fazla ihtiyacı olduğunu belirterek, çocuklara da güneş gözlüğü takılması gerektiğini ifade eden Op. Dr. Yazar şöyle dedi:

"Alileler çocuklarına pek taktırmak istemiyor ama çocukların da güneşten korunmaya oldukça fazla ihtiyaçları var. Güneşin dik geldiği öğle saatlerinde şapka takmaları, güneş gözlüğü takmaları çocukları koruyacaktır. Çocukların yanında tabiki büyüklerin de bunu uygulaması gerekiyor. Özellikle güneş tutulması gibi bir takım durumlarda çocukların direk güneş ışınlarına bakmalarıyla makula yanıklarını oldukça sık görmekteyiz. Bunlardan korunmak gerekiyor."

Bahar aylarıyla birlikte polenlerin çıkmasıyla birlikte alerjilerin de arttığını söyleyen Op. Dr. Yazar, vatandaşların bu gibi durumlarda uzman hekime başvurmadan direk eczaneden ilaç almalarının doğru olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Çocuklar ve büyükler bunun yanında bahar aylarında polenlerin çıkmasıyla, daha fazla dışarıda zaman geçirmeyle oldukça fazla alerji durumuna maruz kalıyor. Eğer bünyede bir alerjik durum varsa bunlardan korunmak için bir takım koruyucu ilaçları kullanmak gerekiyor. Öncelikle çocuklarda ve büyüklerde sık gördüğümüz bir hata; bu tarz şikayetler olduğu zaman eczaneye gidip direk ilaç almak. Bu tamamen yanlış bir şey. Gereksiz kortizon damlalar kullanımını görüyoruz. Vatandaşlar bir hekime başvurarak alerjilerinin durumuna göre, gözlerinin durumuna göre bir takım ilaçlar kullanmaları çok daha doğru olur. Koruyucu tedbir olarak temizlik çok önemli, öğle saatlerinde direk güneşe maruz kalmamak önemli. Bu dediğim basit şikayetlerden, gözlerde hafif kaşınma, sulanmalardan çok ciddi makula dediğimiz görme noktasındaki ciddi yanıklara kadar birçok sıkıntıyla karşılaşabiliyoruz. Direk güneş ışığına bakmamız zaten önemli. Önemli olan güneşe direk bakmamak, şapka takmak, ultraviyole korumalı güneş gözlüğü kullanmak, bünyedeki bir alerji durumunda hekime başvurarak gerekli medikal tedaviyi, damla tedaviyi veya sistemik bazı tedavileri kullanmak. Çok ağır alerji durumlarında alerjiyle ilgili tedavilerin yapılması son derece önemli."

HABER: KAAN ÜLKER -UĞUR ULU

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Güneş, ışınları, gözde, yanıklara, neden, oluyor

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.