booked.net
 
 

 

Damat

Bozdağ'dan 'alkol düzenlemesi' açıklaması

Bozdağ'dan 'alkol düzenlemesi' açıklaması Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, alkollü içkilerle ilgili düzenlemede yapılan değişiklikle gece 22.00'den sonra alkollü içki satışının yasaklanmasının, Avrupa ve ABD'deki standartların Türkiye'ye taşınması olduğunu söyledi. Bozdağ, "Yoksa yapılan düzenleme içki içmeyi yasaklayan bir düzenleme kesinlikle değildir" dedi.



TÜRKER BEKTAŞ

Hacattepe Üniversitesi'nde düzenlenen Afrika Günleri Sempozyumu'na katılan Bozdağ, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. TBMM Genel Kurulu'nda dün gece alkollü içkilerle ilgili yasa teklifi görüşülürken verilen bir önerge ile alkollü içki satışı yapılan büfe ve marketlerde gece 22.00'den sonra içki satışının yasaklandığının hatırlatılması üzerine, dün Meclis'te yapılan görüşmeler sırasında kabul edilen düzenlemelerle yapılan şeyin, alkollü içecekler konusunda Avrupa'da ve Amerika'da da olan standartların Türkiye'ye taşınması olduğunu dile getirdi. Bozdağ, "Hangi konularda bunlar, reklam konusunda ve içkilerin satışının yapıldığı yerlere dair standartlardır. Yoksa yapılan düzenleme içki içmeyi yasaklayan bir düzenleme kesinlikle değildir. Kamuoyunda sanki bu düzenleme alkollü içki kullanımını yasaklamış gibi bir hava yaratılmak isteniyor. Anayasa'nın 58. maddesi, devletin gençlere alkol düşkünlüğünden korumak konusunda bir görev veriyor. Tabii ABD'ye, Avrupa'ya bakıyorsunuz, oralarda reklam yasakları var. İçkilerin satıldığı yerlere ilişkin standartlar var ve yaşa ilişkin sınırlar var. Türkiye'ye baktığınızda bu konularda AB ile, ABD ile ve başka ülkelerle uyumlu değil. Yapılan bu düzenleme standartlar konusunda uyum birliği getirmiştir. Pek çok ülkede gecenin belli saatinden sonra alkollü içki satan işyerleri, alkollü içki satamıyor. Biliyorsunuz yakın bir geçmişte CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı'nın aldığı bir kararla alkollü içki satan işyerlerinin gece saat 22.00'den sonra bu satışların yapılmaması konusunda bir karar aldı. Böyle bir kararı CHP'li belediye başkanı aldığında hiç kimsenin aklına turizm gelmedi, hiç kimsenin aklına alkollü içkileri yasaklıyorlar diye yasakçı bir zihniyetin örneği diye eleştirmek gelmedi. Medyada gündem bile olmadı. Kaldı ki turizm yerleriyle alakalı bu düzenlemeler içinde turizmin etkilenmemesi için gerekli düzenlemeler yapıldı. Turizm yerlerinin bundan etkilenmesi sözkonusu değildir" diye konuştu.

Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Esad benzetmesi nedeniyle açlığı yüklü tazminat davasına ilişkin soru üzerine, açılan tazminat davasının hukukun tayin ettiği usuller çerçevesinde açıldığına işaret etti. Bozdağ şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz siyasal eleştiri serbesttir ama hakaret ve sövme bizim kanunlarımızda hem suç olarak düzenlenmiş hem de tazminat hukuku açısından müeyyideye tabi tutulmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar yaptığı eleştirileri ne sayın Başbakanımız, ne de bizden herhangi birisinin açtığı bir dava yoktur. Açılan dava, yalan, iftira ve küfürlere dönüktür. Mahkeme bunun iftira olduğuna, hakaret olduğuna karar verirse tazminata hükmedecektir. Bu konuda çıkacak karara hepimiz saygı duyacağız. Anormal olan tazminat davasının açılması değil Türkiye'nin anamuhalefet partisi genel başkanının Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına milletin gözünün içine baka baka iftira atmasıdır."

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Bozdağdan, alkol, düzenlemesi', açıklaması

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.