booked.net
 
 

 

Damat

Cannes'da unutulan Türkler

Cannes'da unutulan Türkler Cannes Film Festivali'nde Hülya Avşar ve Cansu Dere'nin Türkiye'yi temsilen katıldığı dillendirilirken, festivalde Altın Palmiye için yarışan ve oyuncularının büyük bir bölümü Türk olan 'My Sweet Pepper Land' (Benim Tatli Biber Ülkem) adlı filmin adı dahi geçmedi.



ABDULLAH COŞKUN

Bir çeşit Kürt western olarak değerlendirilen Hiner Salem'in filminde, Saddam Hüseyin rejiminin devrilmesi ardından polis olan eski bir peşmergenin hayatı konu alınıyor. Irak'ın Türkiye ile olan sınır yakınlarında bir köyde çekimleri gerçekleştirilen film bölgenin sorunlarını tatlı bir dille anlatıyor. Hinser Salem'in yaptığı filmde, Irak'ın kuzeyindeki sorunlar izleyiciye aktarılıyor. Cannes Film Festivali'nde "Un Certain Regard" (belirli bir bakış) kategorisinde yarışan filmin oyunculuklarını ise Golshifteh Farahani, Korkmaz Arslan, Suat Usta, Feyyaz Duman, Mir Murat Bedirxan, Tarik Akreyi yaptı.

İHA'ya açıklamalarda bulunan filmin oyuncularından Feyyaz Duman, popüler kültürün Cannes Film Festivali'nde de etkisini gösterdiğini belirterek, "Türkiye'den kırımızı halıda yürüyen tek Türklerin Hülya Avşar ve Cansu Dere'ymiş gibi yansıtıldı. Orada gerçekten film yapan ve bu filmde oynayan Türkler vardı. Ancak kimse bizden söz etmedi" dedi.

2000 yılında sinema filmlerinde rol almaya başlayan Duman, İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuar Halk Danslarından mezun olduktan sonra New York ta CUNY-Brooklyn College Güzel Sanatlar'da master yaparak Tiyatro bölümüne girdi. Feyyaz Duman, daha önce de "Fotoğraf", "Büyük Adam Küçük Aşk", "Eğer Ölürsen Seni öldürürüm", "Bir Adam öldürmek" gibi filmlerde rol aldı.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Cannesda, unutulan, Türkler

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.