booked.net
 
 

 

Damat

Türkiye'de 3 yeni tür balık keşfedildi

Türkiye'de 3 yeni tür balık keşfedildi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Turan ve araştırma ekibi bilim literatüründe yer almayan üç yeni balık türü keşfetti.



GÖKÇE FIRAT

Prof. Dr. Davut Turan, Dr. Maurice Kottelat ve Araştırma Görevlisi Esra Doğan'ın bilimsel çalışmaları neticesinde Türkiye'de bulunan ancak bu güne kadar dünya bilim literatürüne girmemiş 2 tatlı su kefali, Prof. Dr. Davut Turan, Prof. Dr. Güler Ekmekçi, Araştırma Görevlisi Cüneyt Kaya ve Araştırma Görevlisi Salim Serkan Güçlü'nün oluşturduğu bir araştırma ekibi ise bir noktalı inci balığı türü keşfetti.Prof. Dr. Davut Turan yeni balık türlerinin, bulundukları yerler de dikkate alınarak 'Squalius adanaensis', 'Squalius seyhanensis' ve 'Alburnoides Manyasensis' olarak isimlendirildiğini belirtti.

Yeni keşfedilen balık türlerinden Alburnoides Manyasensis, Manyas Gölü'nün drenajı olan Koca Çay'da keşfedildi. Türün ismi ilk bulunuş yeri olan Manyas Gölü'nden esinlenerek verildi. Bu türün bilinen Bilinen maksimum standart boyu 9,2 cm olarak ölçüldü.Squalius Adanaensis ise Adana ilinde bulunan ve Seyhan Nehri'nin kolu olan Üçürge Çayı'nda keşfedildi. Bu tür Türkiye'nin endemik türler arasında yer alırken, bu türün ismi Adana ilinden esinlenerek verildi. Squalius Adanaensis'in bilinen maksimum standart boyu 18 cm.

Squalius Seyhanensis ise Kayseri ilinde bulunan ve Seyhan Nehri'nin kolları Sarız, Zamantı ve Karagöz çaylarında keşfedildi. Bu türün isim Seyhan Nehri'nden esinlenerek verildi. Squalius Seyhanensis'in bilinen maksimum standart boyu 30 cm olarak ölçüldü.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Türkiyede, 3, yeni, tür, balık, keşfedildi

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.