booked.net
 
 

 

Damat

Uzaylılara ilk mesaj 17 Haziran'da gönderilecek

Uzaylılara ilk mesaj 17 Haziran'da gönderilecek İşadamı ve girişimcilerin yer aldığı gönüllülerin başlattığı yeni bir projeyle, ‘zeki uzaylılara' mesaj gönderilecek. Proje kapsamında, internet kullanıcılarının mesajları kesintisiz olarak 18 ışık yılı uzaklıktaki Gliese 526 yıldız sistemine iletilecek.



Dünya Dışı Akıllı Yaşam Arayışı (SETI) ile son 60 yılda Dünya dışında akıllı varlıkların oluşturduğu bir medeniyet olduğu hakkında çok az bulguya ulaşıldı. Sadece dinlemek ve karanlıkta bir sinyal beklemek yerine, araştırmacılar Zeki Uzaylılara Mesaj Gönderme (METI) projesini başlattı.

Kamu desteğiyle başlatılan projede, ABD'nin Californiya eyaletinde bulunan ‘Jamesburg Earth Station' radyo teleskobu kullanılarak insanların internette yazacağı notlar “şişedeki mesajlar” olarak Uzay'a gönderilecek. Apollo programlarında kullanılan ve yenilenen Jamesburg teleskobunun çanaği, METI sinyallerini 18 ışık yılı ötesindeki kırmızı cüce Gliese 526'ya ulaştıracak.

ZEKİ UZAYLILARI AVLAMAK İÇİN

‘Lone Signal', yani ‘Yalnız Sinyal' adı verilecek mesajlar, 17 Haziran'dan itibaren internet bağlantısı olan herkesin katkısıyla gönderilecek. Lone Signal'da mesajların yanı sıra, ister fotograflarınızda mesaj olarak iletilebilecek.

Lone Signal Pazarlama Kurulu Başkanı Ernesto Qualizza, Salı günü New York'taki basın açıklamasında, “Yıldızlara baktığımda hep acaba biri de bana bakıyor mudur diye düşünürdüm. Bence hepimizin içerisinde doğuştan var olan bir merak bu. Hepimiz tepenin arkasında ne var görmek istiyoruz” dedi.

Lone Signal'ı güçlü kılan taraf, devamlılık sunan bir proje olması. Daha önce METI projeleri tek ve kısa radyo dalgalarına sahipti. Lone Signal ise dünyanın ilk kesintisiz METI sinyalı olacak.

KIRMIZI CÜCE BİZİ DUYACAK MI?

Projeye yönelik beklentileri artıran en önemli faktör, bilim insanlarının hangi yıldızların yaşanabilir gezegenlere uygun olduğunu belirlemekte daha başarılı olması.

Dünya'dan sadece 18 ışık yılı uzaklıktaki Gliese 526 kırmızı cücesinin, yaşanabilir gezegenlere sahip olduğu düşünülüyor. Lone Signal, ilk olarak Gliese 526'ya odaklanacak olsa da, gelecekte diğer yıldız sistemlerini de hesef alacak.

Lone Signal kurucularından Pierre Fabre, “Projenin eğlenceli olmasını istiyoruz ve aynı zamanda uzun vadeli bir stratejiye ihtiyacımız var. Biz en mantıklı ve yakın yıldızları hedefliyoruz” dedi.

METI projesi sayesinde insanlığın sesi gezegenimiz yok olsa bile sonsuza dek Uzay'da yankılanacak ve tüm Evren'de duyulabilecek.







12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Uzaylılara, ilk, mesaj, 17, Haziran'da, gönderilecek

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.