booked.net
 
 

 

Damat

"İsteyen istediği formayı, kıyafeti giyebilir"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, serbest kıyafet konusunda herhangi bir belirsizlik olmadığını belirterek, “Okul yöneticileri ve veliler bu konuda birlikte yada ayrı çalışma yapabilir. Herhangi bir yazı ya da talimata gerek yok. İsteyen istediği formayı, kıyafeti giyebilir" dedi.



MEHMET TÜRK
ÇANKIRI

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Çankırı Belediye Başkanı irfan Dinç'i makamında ziyaret etti. Belediye önünde kalabalık bir grup tarafından karşılanan Bakan Avcı, Çankırı Belediyesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi işbirliğinde belediye önüne kurulan kitap kumbarasının açılışını yaptı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç'ten belediyenin eğitimle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında brifing alan Bakan Avcı, Başkan Dinç'in eğitim alanında yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını belirterek "Her il de bir milli eğitim müdürümüz var ama Çankırı'da görüyorum ki 2 milli eğitim müdürümüz var. Yaptığınız çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" dedi.
Ziyaretin sonunda Avcı'ya Başkan Dinç tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

"AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİNDE GÖREVLENDİRİLEN ÖĞRETMENLERİN ZORUNLU DERS YÜKÜYLE İLGİLİ DÜZENLEMELER YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Avrupa Birliği projelerinde görevlendirilen öğretmenlerin zorunlu ders yüküyle ilgili düzenlemeler yapmayı planladıklarını açıkladı.
Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ı ziyaret etti.

Valilik önünde karşılanan Bakan Avcı, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Vahdettin Özcan'dan kentle ilgili brifing aldı.

Avrupa Birliği projelerinde görevlendirilen öğretmenlerin zorunlu ders yüküyle ilgili düzenlemeler yapmayı planladıklarını anlatan Avcı, "Valilikler tarafından Avrupa Birliği projelerinde görevlendirilen öğretmenlerin mesailerindeki azalmayı telafi etmek için çalışıyoruz. Konuyla ilgili Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile görüştük. AB Bakanlığı'nın taşrada teşkilatı bulunmadığı için öğretmenler yoluyla çalışıyordu. Bakanlığın maliyeden kadro talepleri var. Biz de dedik ki: bu kadrolar verildiği zaman bizim zaten bu konuda çalışan öğretmenlerimize kadrolar öncelikli olarak tahsis edilirse, çalışmalar daha verimli hale gelir. Deneyimli, özellikle İngilizce bilen öğretmenlerimizle bu, daha kolay olur" dedi.

Bakan Avcı, Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesinde eğitim fakültesi açılması isteğine olumsuz baktıklarını ve buraya kurulacak fakültelerin diğer eğitim fakültelerinden daha farklı olmasını istediğini vurguladı.
Kentlerin yerel değerlerini ve geleneklerini gençlere öğretmeleri gerektiğinin önemine vurgu yapan Bakan Avcı, "Çankırı'nın bir 'Yaren geleneği' var. Bu geleneği tanıtmalıyız. Bunların yeterince paylaşılmadığını düşünüyorum. Milli gelenekler genç kuşaklara aktarılmalı, onlar da bu gelenekleri bilmelidir. Burada Tuz Mağarası var. Burası cazibe merkezi haline gelir. Sağlık merkezi olabilir" dedi.

Ziyaretin sonunda Bakan Avcı'ya Vali Özcan tarafından yöresel hediyeler takdim edildi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   "İsteyen, istediği, formayı, kıyafeti, giyebilir"

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.