booked.net
 
 

 

Damat

LYS maratonu başladı

LYS maratonu başladı Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) bugün saat 10:00'da başlayacak.



Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek LYS'lerin, sabah oturumu saat 10.00'da, öğleden sonra oturumu ise saat 14.30'da başlayacak. Adaylar girmek istedikleri LYS'lerin hepsine aynı merkezde girecek. LYS'lerde her test için ayrı bir soru kitapçığı kullanılacak.

LYS-1'e (matematik) 646 bin 186, LYS-2'ye (fen bilimleri) 332 bin 285, LYS-3'e (edebiyat-çoğrafya) 649 bin 700, LYS-4'e (sosyal bilimler) 349 bin 714, LYS-5'e (yabancı dil) ise 53 bin 308 aday başvuruda bulundu.

Yasaklar

İlgili LYS'ye ait giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınava giriş belgesi sadece üzerinde belirtilen LYS için geçerli olacak. Bir LYS için düzenlenen belge diğer LYS'ler için kullanılamayacak. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM 'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim veya işaretin bulunmaması gerekiyor.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az bir saat önce hazır bulunmaları gerekiyor. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacak.

Adayların sınava girebilmeleri için giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er veya erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değil), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe veya mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler olarak kabul edilmeyecek. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve kimlik numarası bulunması, pasaportun süresinin geçerli olması gerekiyor. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacak, sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.
Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası, soğuk damga veya fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekiyor.

Sınav binalarında hiçbir eşya alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekiyor. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler ile şekerleme ve peçete bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   LYS, maratonu, başladı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.