booked.net
 
 

 

Damat

Kilo vermek istiyorsanız...

Kilo vermek istiyorsanız... ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Berkeley Ulusal Laboratuvar'ından Paul Williams'ın yaptığı araştırma koşarak ve yürüyerek kilo kontrolü arasındaki farkı ortaya koyuyor.



Araştırma, koşu egzersizi yapan 32,000 kişi ve kilo vermek için yürüyüş yapmayı tercih eden 15,000 kişi ile yapıldı. Araştırmanın amacı, yürüme ya da koşu egzersizlerinin kiloyu nasıl etkilediğini bulmaktı.

Williams tarafından yapılan araştırmada, koşu sırasında sarfedilen MET'in (metabolik eşlenik- egzersiz sırasında harcanan enerji miktarı), kilo üzerinde, yürüyüş sırasında harcanan enerjiden daha çok etkisi olduğu tespit edildi.

Araştırmadaki denekler arasında en kilolu olanlar üzerinde yapılan incelemede, koşarken yakılan kalorilerin, yürüyüş sırasında yakılan kalorilerle karşılaştırıldığında, yüzde 90 oranında kilo kaybına yardımcı olduğu bulundu.

Paul Williams, daha az efor sarf edilen yürüyüş egzersizine karşın, hareketli bir egzersiz olarak öne çıkan koşmanın, yoğun fiziksel aktivite sonrası aşırı tüketim isteğini harekete geçirdiğini, bunun da kilo üzerinde etkili olduğunu belirtiyor. Bununla beraber, yapılan benzer araştırmalar, koşarak zayıflamaya çalışanların, egsersiz sonrası açılan iştahlarını kontrol etmede daha başarılı olduğunu ortaya koyuyor.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Kilo, vermek, istiyorsanız...

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.