booked.net
 
 

 

Damat

Mehmet Öz kilo vermenin 6 sırrını açıkladı

Mehmet Öz kilo vermenin 6 sırrını açıkladı Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz, kilo vermenin bir hayat tarzı haline gelmesi gerektiğini belirterek, bunu motive edecek adımları sıraladı.



Öz, şu tavsiyelerde bulundu:

"HER SABAH AYNI GIDALARI TÜKETİN

Son yapılan bir araştırma, hergün aynı gıdaları alan kadınların, 24 saat boyunca ortalama 100 kalori daha az tükettiğini ortaya koydu. Bunu yapmanın en iyi zamanı sabah saatleri. Vücudunuz gece boyunca perhiz yapıyor ve kalktığınızda yeni bir güne hazırlanıyorsunuz. Her zaman yaptığımız gibi güne yoğurt ve çay üzümü ile güçlü bir başlangıç yapın. Bu ikili bol protein ve vitamine sahip ayrıca açlığınızı bastırmanıza da yardım edecektir.

YEMEKLERİNİZİ HAFTALIK YAPIN"

Pazar akşamları ailenin bir araya geldiği zamandır. Tüm hafta yetecek yemekler yapmak üzere mutfağa gireriz. Genelde ana öğün için yemekleri sonraki bir veya iki güne kalacak şekilde fazla yaparız. Ardından sonraki akşamlar için çorba çeşitleri ve yavaşça kaynayarak hazırlanan yemekler yaparız. Daha sonra bunları derin dondurucuya koyarız. Biz bunun için cam kapları tercih ediyoruz."

Bunları yanı sıra bol miktarda yaş sebze hazırlayıp bozdabında depoluyoruz. Bunları hafta içinde aperatif olarak mikro dalga fırında ısıtıp ya da çiğ olarak fıstık ezmesiyle birlikte tüketiyoruz. Fıstık ezmesi her yerde kolayca bulunabilir, besin değeri yüksektir ve tok kalmanıza yardımcı olur.

HERŞEYİN TAZESİNİ SATIN ALMAYIN

Sağlıklı gıdaları ucuza tüketmek biraz yaratıcılık gerektirebilir fakat USDA'nın yaptığı son araştırma, porsiyon başı fiyat analizi yapıldığında, sağlıklı bir yiyecek ile abur cubur yiyeceklerin aynı maliyette olabileceğini gösteriyor.


Fiyatları yükselten şey o gıdaya ulaşılabilirliktir, donmuş veya kutulanmış gıdalar alabilirsiniz. Bunlar taze olanlarıyla besleyicilik olarak benzer değerlere sahiptir.

Hatta bazı durumlarda daha da besleyicidirler. Normalde bir ürün hasat edilir edilmez besin değerlerini kaybetmeye başlar. Ancak dondurulmuş veya kutulanmış yiyecekler genelde tazeliklerinin en iyi olduğu sırada ambalajlandıkları için azami besin değerine sahiptir. Ayrıca sebze, meyveleri sezonunda tüketin. Bizim stratejimiz şu oluyor: Çay üzümlerini bol ve ucuz olduğu dönemde satın alıyoruz, ardından da yıl boyunca yiyebileceğimiz şekilde derin dondurucuya atıyoruz.

Bunun için şunları deneyin: Dondurulmuş mısır, dondurulmuş yeşil fasulye, dondurulmuş kiraz, dondurulmuş böğürtlen ve kutulanmış domates.

KENDİNİZE SEVDİĞİNİZ BİR AKTİVİTE BULUN

Amerikalılar, verdikleri kiloların üçte birini hemen o yıl içinde geri alıyor, sonraki üç veya beş yıl içinde de eski kilolarına geri dönüyor.

Bunun nedeni, kilo verdikten sonra birçok insanın eski alışkanlarına dönmesidir. Fakat keyif aldığınız her zaman yapabileceğiniz egzersizler bularak bu trendin önüne geçebilirsiniz. Bulmakta zorlanmamanız için bilgisayarınızda veya DVD çalarınızda sevilen bir yoga videosuna eşlik edebilirsiniz veya bir partnerle bir balo salonu veya dans okuluna yazılabilirsiniz.

BİR LOKMA TADINA BAKIN

Hayat ya hep ya hiç değildir. Araştırmalar gösteriyor ki, yemekteki en büyük tatmini ilk lokmada alıyoruz. Kendinize bir lokma almaya izin verin, bunu ağzınızda yavaş yavaş çiğneyerek tadını alın, ardından da yemekten uzaklaşın. Bir parça pasta yerim, bunu ağzıma yayıp, temizledikten sonra başka bir faaliyete yoğunlaşırım.

İŞİ KOLAYLAŞTIRIN

Vücudunuzu çalıştırırken çok enerjik olmak gerekmiyor. Yeni bir araştırma, yürümek gibi düşük yoğunluklu egzersiz yapan insanların, daha kısa fakat yoğun egzersiz yapmaktan daha fazlasını kazanmış olabileceğini gösteriyor. Bir adım ölçer alın, bunun ne kadar kolay ve faydalı olduğuna şaşıracaksınız".

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Mehmet, Öz, kilo, vermenin, 6, sırrını, açıkladı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.