booked.net
 
 

 

Damat

Hasta çocuğa yardım eden valiyi şikayet etti!

Hasta çocuğa yardım eden valiyi şikayet etti! Adana'da buz pistinde düştükten sonra beyninde tümör olduğu ancak ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için ameliyat edilemeyen 6 yaşındaki çocuğa yardım ederek ameliyat edilmesini sağlayan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bir vatandaş tarafından Kamu Etik Kurumu'na şikayet edildi. Vali Coş, "Biz yanlış bir şey yapmadık, insan hayatı için aynı şeyi yine yaparım" dedi.



FATİH KEÇE

Adana'da yaklaşık 3 ay önce buz pistinde kayarken yere düşmesi sonucu kafasında tümör olduğu ortaya çıkan Ali Utku Yücel'in hemen ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine babası gazeteci Kemal Yücel hastane hastane gezdi ancak çocuğunun rahatsızlığını ortadan kaldıracak ameliyatın sadece özel Acıbadem Hastanesi'nde yaklaşık 40 bin lira para bedelinde yapılacağını öğrendi. Bu durum basın mensupları tarafından haber yapılınca Adana Valisi Hüseyin Avni Coş konuya duyarsız kalmayarak Ail Utku Yücel'in Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan ameliyat masraflarının karşılanarak ameliyat edileceğini söyledi. Bunun üzerine hastane Ali Utku Yücel'in ameliyatından para almayacağını bildirdi. Yücel bir süre sonra hastaneye alınarak ameliyat edildi. Ancak oluşan ödemden sonra ameliyattan sonra hayatını kaybetti. Vali Coş, çocuğun mevlit yemeğini de sosyal yardımlaşmadan karşıladı. Ancak bir süre sonra Vali Coş'un bu insanı yardımları bir vatandaşı rahatsız etti. Adı açıklanmayan vatandaş Vali Coş'u Kamu Etik Kurumu'na usulsüz harcama yaptığı gerekçesiyle şikayet etti.

Vali Coş, "Maalesef niyetinin ne olduğunu amacının ne olduğunu, bilemediğimiz ve pekte iyi niyetli görünmeyen bir başvuru var. Ne yapılmak istendiği de anlaşılmıyor. Sanki bir usulsüzlük varmış gibi etik dışı davranış varmış gibi yansıtılmış. Biz de üzüldük, Kemal Bey'de üzüldü. Burada insanı bir durum söz konusuydu elimizden geleni yaptık. Sağolsun hastane bizim devreye girmemiz üzerine herhangi bir para talep etmeden bunu gerçekleştirdi. Bu şekilde elimizden geleni yaptık. Keşke yeğenimiz, kardeşimizin değerli evladını, kurtarabilseydik, kurtaramadık, ama vadesi bu kadarmış kurtaramadık. Onun cenazesinden sonra cenaze masraflarını da karşıladık. Bildiğiniz gibi Kemal Bey, sosyal güvencesi olmayan bir gazeteci biz vatandaşlarımızın böyle dar günlerinde yardım eden sosyal yardımlaşma vakıflarımız var. Bu da sosyal yardımlaşma örneği olarak mütevelli heyeti olarak masrafların bir kısmını üstlenmiştik. Herhalde bundan rahatsızlık duyan bir kişi olmuş bu nasıl bir kişiyse bu şahıs. Onun başvurusu üzerine Kamu Etik Kurumu bir araştırma yapıyor. Biz gerekli belge ve bilgileri gönderdik, tabi kararı onlar verecekler" dedi.

Coş, yanlış bir şey yapıldığına inanmadıklarını yapılan şeyin tamamen bir insan hayatı için yapıldığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Şimdi olsa yine yaparız. Çünkü devlet bu günler için var. Milletine, vatandaşana, zor durumda onlara yardımcı olmak için buradayız. Bundan kimsenin bir çıkarı menfati söz konusu değil. İnsanı bir tablo, durum, herkesin insan olan herkesin, bu tür durumları istismar etmemesi lazım. Bu tür olayları yanlış aksettirip öküz altında buzağı aranmaması lazım."

Baba Kemal Yücel'de bu başvuru ile oğlunu kaybetmenin acısını ikinci kez yaşadığını belirterek, "İnsanların kendi aralarında hesapları olabilir. Bunu benim ölmüş oğlumun üzerinden yapmaları çok çirkin bir şey. Benim kurumaya yüz tutmuş yaramı bir kez daha kanattılar. Ben bu şikayeti duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. İnsan olan biri bunu nasıl yapar. Ölen bir çocuğun üzerinden nasıl rant elde etmeye çalışır. Bu şikayeti kınıyorum. Vali sadece benim maddi gücüm olmadığı için bana yardım etti. Bu da sosyal devlet olmanın bir gereğidir. Bunu bilmiyorlarsa öğrensinler" diye konuştu.

Kamu Etik Kurumu da konuyla ilgili inceleme başlattı.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Hasta, çocuğa, yardım, eden, valiyi, şikayet, etti!

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.