booked.net
 
 

 

Damat

'İstihdamda rekor kırdık'

'İstihdamda rekor kırdık' Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen Haziran ayı ihracat rakamları açıklama toplantısında konuştu. Şimşek, "Türkiye'de istihdam 4.9 milyon kişi artmıştır, bu çok ciddi bir rakam. İstihdam'da Türkiye rekor kırmıştır" dedi.



MEHMET ŞÜKRÜ YILDIRIM

Batman İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen Haziran ayı ihracat rakamları açıklama toplantısında konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, başlatılan çözüm sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi. Çözüm sürecinin bölgesel kalkınmışlık farklarını azaltarak Türkiye'nin büyümesine yeni ivme katmayacağını kaydeden Bakan Şimşek, çözüm sürecinin sadece terörle mücadele için harcanan 300-400 milyar doların, kimisine göre dolaylı olarak 1 trilyon dolarlık kaynağın şimdi kendi insanları için harcanacağını ifade etti.

Bakan Şimşek, "Sadece bu değil. Bu bölgede sadece sorunlar demokrasi içerisinde daha çok özgürlük daha çok temel hak yaklaşımı içerisinde hukuk devleti içerisinde denese bir türlü çözülemiyor. Bu bölgede yani Orta Doğu'da Afrika'da birçok sorun var. Bir çok çatışma var. Bir çok ayrışma noktası var. Şimdi ilk defa Türkiye bölgede bir fırsat eline geçirmiş. Sadece ekonomisi ile değil demokrasi içerisinde temel hak ve özgürlükleri artırarak Türkiye bu bölgeye örnek olup Kürt meselesini çok önemli etnik bir konuyu çözme noktasındadır. O nedenle Türkiye'nin şu son dönemde samimi bir şekilde çevre bilinciyle hak arayışı ile barışçıl sebeplerle sokaklara dökülen kardeşlerimi ayrı tutuyorum. Ama son dönemde çok masumane gösterileri Türkiye'de yeni fitne yeni şiddet ortamları yaratmak için uğraş verenlere bizim milletimizin pirim vermemesi lazım" diye konuştu.

Çözüm sürecine dört elle sarılmaları gerektiğini vurgulayan Bakan Şimşek, "Çünkü Türkiye bu bölgede sadece ekonomisi ile değil refah artışıyla değil demokrasisi ile sorunları bu çerçevede çözümü ile de örnek olma sürecindedir. İhracat rakamlarının ilk defa Batman'da açıklandığını hatırlatan Şimşek, "İnşallah bu Batman'ın ihracatında yeni dönemin de başlangıcı olur" şeklinde konuştu.

Batman'da, bundan önceki yıllarda sadece 599 bin dolar ihracat yaptığını, son bir kaç yıl içerisindeki gelişmelerle birlikte ihracatın neredeyse 83-84 milyon dolara çıktığını aktaran Bakan Şimşek, bundan sonraki dönemde Batman ve benzeri illerin bu işin motoru olacağını anlattı. Bakan Şimşek, "Son aylarda bu bölgelerimizde yakalanan huzur barış ortamıyla, güven istikrarla birlikte yatırımlarda çok ciddi bir artış söz konusu. Sulama ve baraj yatırımları şuanda yavaş yavaş meyvelerini vermeye başlayacak. Bu bölge çok verimli topraklara sahip. Bu bölgede o verimli topraklar suyla , teknoloji ile buluşuyor. İlimle bilimle buluşuyor. Bu beraberinde çok ciddi gelir artışı çok ciddi ürün artışı sanayi için üretilen bir takım ürünler üretecek bu da tabi ki bizim ihracat kapasitemizi istihdam imkanlarımızı ve dolayısıyla refahımızı çok ciddi bir şekilde artıracak. Çözüm süreci bu bakımdan çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Son yıllarda istihdamda büyük bir artış gösterildiğini bildiren Bakan Şimşek, "Türkiye 2007 yılı sonundan bugüne kadar 4.9 milyon vatandaşımıza kardeşimize iş ortamı hazırlamıştır. Yani Türkiye'de istihdam 4.9 milyon kişi artmıştır ne zamandan bu yana 2007 sonundan bu yana bu çok ciddi bir rakam. İstihdam'da Türkiye rekor kırmıştır. Tabi bunun arka planı güven istikrarla alakalıdır. Yapısal reformlarla ilişkilidir" dedi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   İstihdamda, rekor, kırdık

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.