booked.net
 
 

 

Damat

Mısır'da darbeciler katliam yaptı

Mısır'da darbeciler katliam yaptı Mısır güvenlik güçleri, Adeviyye Meydanı'ndaki Mursi yandaşı darbe karşıtı göstericilere yönelik müdahaleye başladı. İlk gelen bilgilere göre 200 kişi öldü, yüzlerce yaralı var.



NATO MISIR İÇİN, "YORUM YOK" DEDİ

Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik kanlı müdahalesinin ardından tepkisi merak edilen NATO, konuyla ilgili olarak, "Yorum yok" açıklamasında bulundu.Askeri müdahale ile çok sayıda darbe karşıtının hayatını kaybetmesi ve binlercesinin yaralanması sonrası açıklamada bulunmaktan kaçınan ve konunun NATO'nun sabah toplantısında gündeme gelip gelmediğini dahi belirtmeyen NATO yetkilileri, Mısır'daki gelişmeler karşısında suskunluğunu koruyor.

Mısır'da darbeciler katliam yaptı

Mısır'da güvenlik güçlerinin sabah saatlerinde barışçıl göstericilere ateş açmasıyla yaşanan katliamın ardından ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.Müslüman Kardeşler Sözcüsü Cihad Haddad, ölü sayısının 200'ü geçtiğini açıklarken, müdahalelerde 5 binden fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.Ölü ve yaralı sayısına ilişkin çeşitli kaynaklardan farklı rakamlar gelirken, bölgede kurulan sahra hastanesi yetkilileri şu ana kadar 167 ceset sayıldığını söyledi.Adeviye Meydanı'nda kurulan sahra hastanesindeki cesetlerin, bir kısmının başlarından vurulmuş olması dikkat çekiyor. Tıbbi imkansızlıkların yetersiz olması nedeniyle bazı ağır yaralıların hayatını kaybetmesinden endişe ediliyor.

Mısır'da kanlı müdahale

Mısır'da güvenlik güçleri, Adeviye Meydanı'nı boşaltmak amacıyla sabah saatlerinde zırhlı araçlar ve iş makineleri ile darbe karşıtlarına müdahalede bulundu. Müslüman Kardeşler'den yapılan açıklamada, müdahale sırasında devrik Cumhurbaşkanı Muhamed Mursi yanlısı 200 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, güvenlik güçlerinin meydanda kurulan ilk yardım çadırlarının içine molotof kokteyli atarak, yaralılara müdahale edilmesini engellemeye çalıştığı ifade edildi. Görgü şahitleri ise, güvenlik güçlerinin müdahale sırasında etrafa rastgele ateş açtıklarını ve ayrıca binalardan keskin nişancılar tarafından da ateş açıldığını söyledi. Devlet kontrolündeki Nil TV ise, olaylarda 2 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini, 6 güvenlik görevlisinin de yaralandığını bildirildi. Avrupa Birliği ve ABD'nin destek verdiği darbenin ardından Adeviye Meydanı'nı dolduran Mursi taraftarları ve darbe karşıtları günlerdir meydanı boş bırakmıyordu. Müdahale öncesinde meydana broşürlerin atıldığı, kadın ve çocukların meydanı terk etmelerinin istendiği ifade edildi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Mısırda, darbeciler, katliam, yaptı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.