booked.net
 
 

 

Damat

2 bin kilometre pedal çevirerek tatil yaptılar

2 bin kilometre pedal çevirerek tatil yaptılar Adana'da çocukken hiç bisikletleri olmayan öğretmen çif, 27 günde 2 bin kilometre pedal çevirerek Ege ve Akdeniz'i bisikletle gezip tatil yaptı.



Adana'da Tarih Öğretmeni Gülsüm Börklüyüce Sayar (28) ile Teknoloji Tasarım Öğretmeni Önder Sayar (36) 7 Ağustos 2010 tarihinde birbirini severek dünya evine girdi. Çiftin en büyük ortak yanı ise ikisinin de bisiklet tutkunu olmasıydı.
Gülsüm Börklüyüce Sayar'ın, çocukken en çok istediği şey bisiklet sahibi olmaktı ancak babası imam olduğu ve 10 kardeş oldukları için bir türlü bisiklet sahibi olamadı. Kocası Önder Sayar da ekonomik nedenlerden dolayı çocukken çok istediği bisiklete bir türlü kavuşamadı. Sayar, bisilete lisede yaptığı bir resimi satarak kavuştu. O günden sonra sürekli bisiklet alıp hayalini gerçekleştiren Sayar yıllar sonra kendi gibi bisiklet tutkunu olan Gülsüm Börklüyüce Sayar ile dünya evine girdi. Bu sayede Gülsüm Börklüyüce Sayar'ın da bisikleti oldu. Çift evlendikten 3 yıl sonra bu tutkularından tatil yaparkende faydalannmak için bu yıl tatile bisikletle çıkmaya karar verdi. özel yapım bir bisiklet alan çift önce bisikletle Hatay'a ardından ise otobüsle İzmir'e gitti. İzmir'den karı-koca pedal çevirerek tüm Ege ve Akdeniz sahil şeridini gezdi. Çift, 27 günde 2 bin kilometre yol kat ederek Ege'nin ve Akdeniz bütün güzelliklerini görme imkanı buldu.
Önder Sayar, bisiklet merakının her çocukta olduğu gibi bir heyecan ve meraklı çocukluktan geldiğini belirterek, "Bu şekilde başlayan daha sonrada önünü alamadığımız bir sevda ile bisilket aşkım başladı. Bu sene tatilde önce Hatay'a sahil şeridinden gittik. Daha sonra İzmir'e geldik. Buradan sahil şeridinden 27 günde 2 bin kilometre yol kat ederek sahil şeridinden Adana'ya kada ulaştık. 2 bin kilometre pedal çevirmek için beslenmeye çok dikkat etmek gerekiyor. Çünkü dengeyi bozduğunuz dengeli beslenmediğimiz zaman bu kadar çok yol kat etmeniz mümkün değil. Günlük 100-150 kilometre kat ettim. Pedal çevirdiğim için 5 kilo verdim" dedi.
Gülsüm Börklüyüce Sayar evlenmeden önce kendisinin de bisikleti olmadığını belirterek, "Bisiklet almayı çok istedim ama bir türlü nasip olmadı. Ben çok kalabalık bir aileden geldiğim için bisiklet bir türlü alamadım. Demek ki insan çok isteyince Allah hepsini birden veriyor. Şuan evde 8 tane bisikletimiz var. Ben gezmeyi çok seviyorum eşimde bisikleti çok seviyor. Tatile gitmeye karar verdik böyle oluncada bisiklete atlayarak Ege ve Akdeniz turu yaptık. Tatile çıkmadan önce benim bir kaç kilo fazlam vardı onları da verdim" diye konuştu.

FATİH KEÇE-ALİ SERCAN GÖKTAŞ

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   2, bin, kilometre, pedal, çevirerek, tatil, yaptılar

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.