booked.net
 
 

 

Damat

5 organ nakledilen Refiye, 3 adım atıp su içti

5 organ nakledilen Refiye, 3 adım atıp su içti Milyonda bir görülen Gardner sendromu hastası Refiye Yılmaz'dan müjdeli haber geldi.



Tedavisi için ABD'ye gönderilen Refiye Yılmaz'a aynı anda mide, 12 parmak bağırsağı, pankreas ve kalın bağırsak ve ince bağırsak nakli yapıldı. Bir hafta içinde 3 ameliyat olan Refiye 3 adım yürütülerek, pipetle soğuk su içirildi.Sağlık Bakanlığı tarafından Amerika'daki Miami Jackson Memorial Hastanesi'ne gönderilen Tekirdağlı Refiye Yılmaz'ın tedavi süreci aşarıyla ilerliyor. Gardner sendromu hastası genç kıza ABD'de bir hafta içinde 3 ameliyat ile organ nakli yapıldı.Gerekli organların bulunmasının ardından Refiye gece yarısı acil ameliyata alındı. İlk ameliyatta 4 organı değiştirilen Refiye'nin bir buçuk gün süren ameliyatın sonunda aynı anda mide, 12 parmak bağırsağı, pankreas ve kalın bağırsak olmak üzere 4 organ nakli yapıldı. Ameliyattan sonra bir süre uyutulan Refiye gözleri açmadan 2 ameliyat daha oldu.2 gün sonra ikinci ameliyatını olan Refiye'nin ince bağırsağı değiştirildi. Bu ameliyatların ardından ise Refiye'nin son ameliyatta dalağı alındı. Bir haftalık sürecin ardından Refiye gözlerini açtı. Organları vücuduna uyum sağlayan Refiye uzmanların kontrolünde 3 adım yürütüldü. Çevresindekilerle konuşmaya başlayan Refiye'ye doktorlar pipetle bir miktar soğuk su içirdi.
Refiye, önümüzdeki günlerde takılan ince bağırsağı dışarı çıkarılarak bir yıl bu şekilde yaşayacak. Nakil sonrası enfeksiyon kapmaması için tedavisi devletin kiraladığı evde devam edecek. Operasyondan 6 ay sonra Türkiye'ye gelecek olan genç kız, yaklaşık bir yıl sonra bu kez ince bağırsağının içeri alınması için yeniden Amerika'ya gidecek.

Kızının tedavi olmak için 14 Nisan 2013 tarihinde annesi Esma Yılmaz ile Amerika'ya gittiğini ifade eden Baba Mustafa Yılmaz, “Kızım başarılı bir ameliyat geçirdi. 5 organı değişti. Organlar vücuduna uyum sağlamış. Doktolar 3 adım yürütmüşler. Soğuk su içirmişler. Şuanda sağlığı çok iyi. Doktorlar organların vücuda uyum sağladığını ifade etti. Bir sıkıntının olmadığı belirtildi. Çok mutluyum” dedi.



Haberin videosu için tıklayınız!

FERHAT AKGÜN

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   5, organ, nakledilen, Refiye, 3, adım, atıp, su, içti

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.