booked.net
 
 

 

Damat

Fransa, 'Esad'ın elinde 1000 tondan fazla zehirli gaz var'

Fransa, 'Esad'ın elinde 1000 tondan fazla zehirli gaz var' Fransız Journal du Dimanche gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın elinde 1000 tondan fazla zehirli gaz olduğunu iddia etti.



Fransız Journal du Dimanche gazetesinde yer alan bir habere göre, Suriye rejiminin elinde 1000 tondan fazla zehirli gaz bulunuyor. Fransız istihbarat servislerinden “sızan” bir rapora dayanılarak verilen haberde Şam'ın Guta banliyösündeki kimyasal saldırıyı da rejim güçlerinin gerçekleştirdiği belirtiliyor.İstihbarat raporunda, Esad'ın elinde sarin gazı ve insan yapımı en zehirli gaz olarak bilinen VX de dahil olmak üzere 1000 tondan fazla zehirli gaz var. Raporda ayrıca, Suriye rejiminin bu zehirli gazları ateşleyecek füzelere sahip olduğu ve bu füzelerin menzilinin 482 kilometre olduğu ifade ediliyor. Fransız istihbarat servisleri, füzelerin bu menzilden Kıbrıs'taki İngiliz askeri üslerine ulaşabileceğini belirtiyor.Raporda, geçtiğimiz haftalarda Şam'ın Guta banliyösünde gerçekleştirilen ve 1,429 kişinin öldüğü iddia edilen kimyasal saldırıyı da Esad rejimine bağlı güçlerin gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Rapora göre, Esad'a bağlı birlikler, isyancıların kontrolündeki bölgeye “korku salmak” için sarin gazı yüklü füzeler ateşledi.Haberde, sızdırılan istihbarat raporunun Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande'a gönderildiği ve Hollande'ın önümüzdeki günlerde bu rapora dayanarak Fransız kamuoyunu Suriye'ye karşı bir askeri operasyona ikna etmeye çalışacağı belirtiliyor.İstihbarat raporunda Esad'ın elinde kimyasal silahlar hakkında detaylara da yer verilmiş. Bu silahlar arasında, Birinci Dünya Savaşı'nda kullanılan hardal gazına benzer bir madde olan Yperite, VX ve yüzlerce ton sarin gazı bulunuyor. Raporda ayrıca, rejimin, 300 litreye kadar sarin gazı taşıyabilen bombalar, 498 kilometre menzile sahip Scud, Grad ve SS21 füzeleri ve 48 kilometre menzile zehirli gaz fırlatabilen top mermilerine sahip olduğu ifade ediliyor.

Suriye rejiminin kimyasal maddeleri, yasal işlerde kullanılacak gibi göstermek için paravan şirketler aracılığıyla satın aldığı belirtiliyor.Fransız istihbarat servisleri, kimyasal saldırı delillerini ortadan kaldırmak için, saldırı sonrası Guta'ya yoğun bir topçu bombardımanı gerçekleştirildiğini ifade ediyor.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Fransa, Esad'ın, elinde, 1000, tondan, fazla, zehirli, gaz, var

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.