booked.net
 
 

 

Damat

Kanlı kuyumcu soygununun zanlıları yakalandı

Kanlı kuyumcu soygununun zanlıları yakalandı Adana'da pompalı tüfekle bir kuyumcuya gelip kanlı soygunu gerçekleştiren soyguncular yakalandı.



'da pompalı tüfekle bir kuyumcuya gelip 4 kilo altın çaldıktan sonra kendilerine karşı koyan baba ve oğlunu öldürüp, 2'si çocuk 3 kişiyi de yaralayarak kaçan ve onlara yardım ettiği ileri sürülen 7 kişiden 5'i yakalanarak, adliyeye sevk edildi.Edinilen bilgiye göre olay, 26 Ağustos günü Gülpınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerindeki Baygın Kuyumculuk'ta meydana geldi. İddiaya göre, Baygın Kuyumculuk adlı iş yerinin önüne otomobille gelen 3 kişiden kar maskeli 2'si araçtan inerek, kuyumcudan 4 kilo altın alıp kendilerine karşı koyan baba Ali Can Aytaç (48) ile oğlu Mahir Aytaç'ı (16) öldürüp 2'si çocuk 3 kişiyi yaralayarak kaçtı. Olayın hemen ardından kuyumcuya gelen polis, olayı araştırmaya başladı. Yaklaşık 40 dakika içinde polis, zanlıların kaçtığı otomobilden olayı çözmeyi başararak soygunu ve cinayeti kimin işlediğini belirledi. Polis önce zanlılara ehliyetini verip, oto kiralamasını sağlayan Ş.A.'yı yaptığı operasyonda gözaltına aldı. Zanlı, Kemal T. (22) isimli şahısla bir kafede buluştuklarını, kuyumcuyu soyacaklarını ancak bir otomobil kiralamaları gerektiğini, bunun için kendisine ehliyetinin lazım olduğunu, bunun karşılığında 10 bin lira para vereceklerini söylemesi üzerine, kendisinin kafe açmak için paraya ihtiyacı olduğundan teklifi kabul ettiğini söyledi. Ayrıca Ş.A., soygunu gerçekleştiren diğer şahısların da isimlerini tek tek verdi. Olayda baba ve oğlu vuranın da Abdullah A. olduğunu kaydetti. Bunun üzerine polis soruşturmayı derinleştirirken, soygunu planlayan Kemal A., olaydan 2 gün sonra Mardin'in Nusaybin ilçesinde Suriye'ye kaçarken yakalandı. Ondan 2 gün sonra ise baba ve oğlu vuran Abdullah A. Hürriyet Mahallesi'nde evine geldiği sırada özel harekat polisinin de katıldığı operasyonda yakalandı. Zanlı yakalandıktan sonra sorgusunda, çaldığı altınları bir arkadaşına verdiğini söyledi. Bunun üzerine arkadaşının evine yapılan baskında, çalınan altınların Abdullah A.'ya kalan kısmı ve bir miktar para ele geçirildi. Abdullah A. ifadesinde, kendilerine silah temin eden kişinin ise Nazmi A. (40) olduğunu ileri sürdü. Bunun üzerine Nazmi A. da polis tarafından gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ş.A., Kemal T. ve Abdullah A. tutuklanırken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise yaptığı açıklamada, bazı çevrelerin Adana'yı asayişte çok zayıf bir il olarak göstermeye çalıştığını belirterek, "Ocak ayından itibaren Adana'da 18 kuyumcudan meydana gelen soygunun bütün zanlıları yakalandı. Son üzücü olayı meydana getiren zanlıların çoğu da yakalandı. Bir baba ve oğlu öldürdüğü ileri sürülen zanlı hem yakalandı hem de para ve çaldığı altınlar ele geçirildi. Adana polisi gece-gündüz çalışarak soygunu aynı günde çözmeyi başardı. Kimse Adana'yı kötü göstermeye çalışmasın" dedi.



FATİH KEÇE

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Kanlı, kuyumcu, soygununun, zanlıları, yakalandı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.