booked.net
 
 

 

Damat

Bakan Taner Yıldız, 'Ölenlerin fok balıkları kadar değeri yok'

Bakan Taner Yıldız, 'Ölenlerin fok balıkları kadar değeri yok' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'de ölen insanlara dikkat çekti.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'de ölen insanlara dikkat çekerek, “Fok balıkları kadar eğer önemleri olsaydı Suriye'de ölen yüz bin insanların şu anki yaklaşımların daha farklı olduğunu hep beraber görürdük” dedi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Gelişime Birlikte Güç Vermek Enerji, Su, Gıda Forumu” başlıklı toplantıya katıldı. Toplantıda konuşma yapan Bakan Yıldız, Suriye ölen insanlara dikkat çekerek, “Fok balıkları kadar eğer önemleri olsaydı Suriye'de ölen yüz bin insanların şu anki yaklaşımların daha farklı olduğunu hep beraber görürdük. 1 buçuk milyarın canlı yayında izleyebileceği bir balıkçıl kuşunun petrole bulanmış halini dikkat çekersek, bu kadar insanın değeri yok mu bir balıkçıl kuşu kadar? O yüzden biz bütün yaptığımız işlerin hepsinin insan için olması gerektiğini hep beraber bir kez daha hatırlamamız lazım” dedi.
Bakan Yıldız, “Bugün bölgemizdeki yaşanan istikrarsızlıkların gerek Mısır gerekse Suriye ile alakalı aslında arz güvenliğini tahrik etmiyor olmasına rağmen, 1 milyon varilden daha az üretimleri olan hatta ihracatı bu kadar olmayan yapının fiyatların yüzde 10'lar civarında tahrik ettiğini görüyoruz. Bu aslında siyasi istikrarsızlığın enerji sektörü gibi direk sermaye ile ilişkili olan yapılar için son derece önemli tehditler olduğunu bilmemiz lazım. Aslında demokrasideki resesyonu durdurmadan demokrasideki durgunluğu zihinlerimizdeki durgunluğu durdurmadan bunu aşmadan ekonomilerdeki durgunluğu aşmanın çok fazla anlamı olmadığını dünya görecektir” diye konuştu.

“ENERJİ PROJELERİ ÇEVREYLE BERABER YAPILACAK”

Bakan Taner Yıldız, talimat verdiğini ve enerji projelerinin çevreye rağmen yapılmayacağını belirtti. Yıldız, “Çocuklarımıza ve geleceğimize daha çok sevdiğimiz bir ülke ve daha çok sevebileceğimiz bir dünya bırakıyor olmamız lazım. O yüzden ben arkadaşlarıma talimat verdim. Enerji projeleri çevreye rağmen yapılmayacak, çevreyle beraber yapılacak. Bu mümkün olabiliyor. Her şeyin bir bedeli var. Onların da bedelini ödeyip bunları yapabiliyorsunuz. Türkiye bu çizdiği stratejilerle beraber bunları inşallah gerçekleştirecektir. Ekonomik menfaatle insan çıkarlarının çeliştiği yerde ülkelerin şirketlerin neyi tercih ettiğine iyi bakmamız lazım” şeklinde konuştu.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Bakan, Taner, Yıldız, Ölenlerin, fok, balıkları, kadar, değeri, yok

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.