booked.net
 
 

 

Damat

Bakan Nabi Avcı, Elif için çalışma başlattı

Bakan Nabi Avcı, Elif için çalışma başlattı Elif Sultan Karabayır'ı dinleyerek yardım sözü veren Milli Eğitim Bakan'ı Nabi Avcı, küçük kızın hastalığının tedavisi için çalışma başlattı.



Eskişehir'de katıldığı bir açılışta ağlayarak yanına gelen Elif Sultan Karabayır'ı dinleyerek yardım sözü veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, küçük kızın hastalığının tedavisi için çalışma başlattı.Eskişehir Şeker Fabrikası'nda düzenlenen pancar alım törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanına gelen 12 yaşındaki Eli Sultan Karabayır, cilt hastalığından dolayı okula gidemediğini söyleyerek ağlamış ve yardım istemişti. Durumdan etkilenen Nabi Avcı ise küçük kıza sarılarak yardım sözü vermişti. Ankara'ya dönen Bakan Avcı'nın küçük kızın tedavisi için çalışma başlattığı öğrenildi. Küçük Sultan'ın ilaç ve özel kıyafet masrafları ise bundan sonra Eskişehir Valiliği tarafından karşılanacak. Bakan Avcı ve Vali Güngör Azim Tuna'nın ‘Epidermolysis buillosa' hastası olan ve bundan dolayı okula gidemeyen Elif'i tekrar telefonla arayarak yardım sözlerini yineledikleri öğrenildi.İleride resim öğretmeni olmayı hayal ettiğini belirten Elif Sultan Karabayır, Bakan Avcı'nın tedavi sözü vermesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Tek hayalinin okula devamlı gitmek olduğunu belirten Karabayır, “Ben iyileşip okula gitmek istedim. Bunun için yardım istediğim Bakan Nabi Avcı konuyla ilgileneceklerini söyledi. Konuştuktan sonra yardımı olmaya başladılar. Bir gün sonra Bakan Nabi Avcı ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna telefon ile arayarak benimle konuştular. Bakan Avcı, telefon konuşmamızda ‘ne gerekiyorsa yapacağız' dedi. Bakanla konuşunca çok heyecanlandım. Ben büyüğünce resim öğretmeni olmak istiyorum” diye konuştu.

Küçük Elif'in babası Osman Karabayır ise Bakan Avcı'nın yardım etmesinden dolayı mutluk olduğunu dile getirerek, “Çok mutlu olduk. Kızım zaman zaman okula gidiyor. Ancak ilaçlarını alamadığımız zaman maalesef okula gidemiyor. Başta Bakan Nabi Avcı olmak üzere Eskişehir Valimize teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı bize çok destek oldu. Kızım üç ayda bir Ankara'da ameliyat oluyor. Burhan Sakallı, Ankara'ya gidiş-dönüş yol paralarımızı her zaman karşıladı. Hastalığın şuanda yurt dışında bir tedavisi yok diyorlar. Sadece ilaçları ve özel kıyafetleri var. Hacetepe Üniversitesi Hastanesi'nden yara örtüsü verildi. Ancak bunu Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), karşılamıyor. Bu valimiz yeni gelmiş. İlaç ve giysi yardımını valilik tarafından karşılanacağını söylendi bize. Her üç ayda bir kızımın Ankara Hacettepe Üniversitesi'nde kızımın boğazlarını açıyorlar. Kızımın iyileşmesini istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz” diye konuştu.

Kızının öğretmen olmak istemesine ise baba Karabayır, “Kızım öğretmen olmak istiyor. İlk önce sağlığına kavuşsun gerisi ise nasip” dedi.

AYDIN SARIOĞLU - KADİR ÇETİN
ESKİŞEHİR

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Bakan, Nabi, Avcı, Elif, için, çalışma, başlattı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.