booked.net
 
 

 

Damat

Çöplükteki enerjiden domates üretilecek

Çöplükteki enerjiden domates üretilecek Konya'da çöplerin elektrik enerjisine dönüştürülmesinin ardından, elektrik üretimi sırasında açığa çıkan ısı da serada değerlendirilecek.



Konya'da çöplerin elektrik enerjisine dönüştürülmesinin ardından, elektrik üretimi sırasında açığa çıkan ısı da serada değerlendirilerek domates üretilmesi için 2 bin 700 adet fide dikildi. Seradan yılda ortalama 30 bin ton domates üretimi yapılması bekleniyor.
Konya Büyükşehir Belediyesinin Aslım Katı Atık Depolama Sahası'nda kurduğu tesiste 26 bin haneye yetecek elektrik üretiminin yanında açığa çıkan ısı değerlendirilmek üzere bin 200 metrekarelik domates serası kuruldu. Seraya 2 bin 700 domates fidesi dikilerek domates üretimine geçildi. Bu yıl seradan 30 ton civarında domates elde edilmesi planlanıyor.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın çöplerinin döküldüğü Aslım Katı Atık Sahası'nda 2 yıldır metan gazından elektrik üretimi yapıldığını ifade etti. Çöpten üretilen elektriğin yıllık yaklaşık 26 bin haneyi aydınlatacak kapasitede olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, elektrik üretiminde açığa çıkan ısıyı değerlendirerek sera faaliyetlerine de başlandığını anlattı.Kurulan sera ile ilgili bilgi veren Başkan Akyürek, "Katı atık sahamızda günlük bin 200 tona yakın katı atık gelmekte, bundan elektrik üretmekteyiz. Elektrik enerjisini üreten firmamız bu konuda Konya için bir ilki başarmıştır. Bu çalışmayla çevreye de katkı sağlamış oluyoruz. Elektrik üretiminde yanmadan dolayı açığa çıkan ısıdan faydalanabilmek için kurduğumuz bin 200 metrekarelik sera alanı test edildi. Belediyemizin çalışmasıyla seraya 2 bin 700 domates fidesi dikildi. Isı ve debisine göre yılda 30 ton domates üretim kapasitesi tahmin ediliyor. Elde edilen enerji tesisin ısıtılması ve aydınlatılmasında da kullanılıyor" dedi.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Çöplükteki, enerjiden, domates, üretilecek

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.