booked.net
 
 

 

Damat

Fişlenen ünlüler şikayetçi olmadı

Fişlenen ünlüler şikayetçi olmadı 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında düzenlenen iddianamede fişlendikleri ortaya çıkan Ali Ağaoğlu, Sertap Erener ve Bülent Yıldırım, şikayetçi olmadı.



İzmir'de görülen 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında düzenlenen iddianamede fişlendikleri ortaya çıkan işadamı Ali Ağaoğlu, sanatçı Sertap Erener ve derbi karşılaşmalarının FİFA kokartlı hakemi Bülent Yıldırım, 5 aydır devam eden davada sanıklardan şikayetçi olmadı. Olayı ilk öğrendiklerinde tepkili davranan ünlüler, 16 Nisan 2013'te başlayan davaya katılmak için başvuru yapmadı. Askeri Casusluk çetesi lideri Bilgin Özkaynak'ın el konulan bilgisayarında bulunan Pandora isimli dosyada ünlülerin fotoğrafları ile haklarında özel bilgiler bulunmuştu.İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında 72'si tutuklu 357 sanığın yargılanması sürüyor. Fuhuş yaptırdıkları kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çeken, şantaj yaparak bazı askeri bilgileri para karşılığında yabancı ülkelere sattıkları iddia edilen çete, ünlü isimleri de yakın takibe alarak fişleme yaptığı iddia edilmişti.

SAVCI ÜNLÜLERİN FİŞLENDİĞİNİ İDDİANAMEDE BELİRTMİŞTİ

Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç tarafından hazırlanan iki bin sayfalık iddianamede, çete lideri Bilgin Özkaynak'ın bilgisayarındaki ‘Pandora' isimli dosyada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emekli paşa Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ, üst düzey askerler, bazı bakanlar, sanatçı Sertap Erener, işadamı Ali Ağaoğlu ile derbi maçlarının ünlü ismi FİFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım'ın resimleri ve özel bilgileri ele geçirildi.

ÇETE BÜLENT YILDIRIM'I YAKIN TAKİBE ALMIŞ

Askeri casusluk soruşturmasında FİFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım'ın adının geçmesi dikkat çekmişti. İki bin sayfalık iddianamede çetenin, başarılı hakem Bülent Yıldırım'ı takibe alarak, 'Maçlara şehir dışına çıktığında da adamlarımız yakından takip ederse daha çok faydalanırız' yorumunu yaptıkları ortaya çıktı.

'AYAĞI DA ALIŞTI'

Çete lideri işadamı Bilgin Özkaynak'ın bilgisayarındaki Pandora isimli dosyada, 'Bülent Yıldırım: Bürokrat İç Denetim Kurul Başkanı Gümrük Müsteşarlığı Gizli İbareli Veri' bilgisi ele geçirildi. Şifreyi kıran polis, dosya içinde, 'İç Denetim Kurul Başkanı. Tam bizim kullanacağımız tiplerden, ayağı da alıştı. Futbol hakemi, maçlara şehir dışına çıktığında da adamlarımız yakından takip ederse daha çok faydalanırız. Müfettiş olduğu için gizli raporlara ulaşabiliyor' bilgileri ele geçirildi. Ayrıca, ek klasördeki başarılı hakemle nasıl bağlantı sağlanabileceği yönünde Yıldırım'ın hoşlandıkları ve zayıf noktaları ile detaylar ortaya çıkmıştı.

ALİ AĞAOĞLU'NU DA FİŞLEMİŞLER

Hazırlanan iki bin sayfalık iddianamede, işadamı Ali Ağaoğlu'nun da çete üyeleri tarafından fişlendiği ortaya çıkmıştı. Pandora isimli dosyada işadamı Ali Ağaoğlu ile ilgili bazı şifreli konuşmalara yer verilirken, Ağaoğlu'na ne olduğu saptanamayan birtakım taleplerde bulunulacağı belirtildi. Ağaoğlu ile ilgili toplanan bilgilerin ne amaçla kullanılacağı ise tespit edilemedi. Örgütün ünlü işadamı Ali Ağaoğlu hakkında da istihbari bilgi topladığı öne sürüldü. TAPE kayıtlarına göre, Ali Ağaoğlu'nun babası ve ailesi hakkında bilgi toplayan örgütün, bu bilgileri şarkıcı- oyuncu Hülya Avşar'ın menajerinden elde ettiği öne sürüldü.
İddianamede adı geçen sanatçı Sertap Erener de, işadamı Ağaoğlu da kendilerini fişleyen çete üyelerinden şikayetçi olmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emekli paşa Yaşar Büyükanıt ile İlker Başbuğ da yargılanan sanıklardan şikayetçi olmadı.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Fişlenen, ünlüler, şikayetçi, olmadı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.