booked.net
 
 

 

Damat

Çelik, 'Kıdem tazminatı konusunda ciddi sorunlar yaşanıyor'

Çelik, 'Kıdem tazminatı konusunda ciddi sorunlar yaşanıyor' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı konusunda ciddi sorunların yaşandığını belirtti.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı konusunda ciddi sorunların yaşandığını belirterek, “Maalesef ne işverenlerimiz ne de işçi kesimi şikayetlerinin ötesinde sorunun çözümüyle ilgili hiçbir inisiyatif almama konusunda birbirine benzemektedir” dedi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ve beraberindeki heyeti kabul etti.Bakan Çelik, ATO heyetini kabulünde, kıdem tazminatı konusunda ciddi sorunların yaşandığına dikkat çekerek, “Özellikle yargı kararları ve süreç iyiden iyiye sürdürülebilir noktaya gelince fark ettik” dedi.
Dört yıldır konu hakkında çalıştıklarını söyleyen Çelik, kıdem tazminatında hak kayıpları yaşandığını, çalışma ortamının sağlıklı olmadığını, çalışma sürelerinin uzun olduğu konularında şikayetlerin olduğunu belirtti. Çelik, kıdem tazminatı konusunda işverenin de işçinin de huzursuz olduğunu kaydederek, “Maalesef ne işverenlerimiz ne de işçi kesimi şikayetlerinin ötesinde sorunun çözümüyle ilgili hiçbir inisiyatif almama konusunda birbirine benzemektedir. Bu kadar önemli bir sorunda tarafların bir araya gelip, bir noktada uzlaşmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.Fon uygulamasının kıdem tazminatı ile ilgili sorunları çözeceğini dile getiren Çelik, işverenin belli bir miktar parayı işçi için yatıracağını ifade etti. Çelik, “Her çalışan tazminatını almış olacak. Yüzde 90 işçi tazminat almıyorsa, işveren tarafından ele alınmalı. Kamu ihalelerinde alt işveren çalıştığınızda, özellikle yargıda sonuçlanan kararlar çerçevesinde tazminat içermeyen ihaleler olduğunu, yapılan düzenlemede KİK yasasında yapılacak değişiklikle çözülecek. Öncelikle işçinin herhangi bir hak kaybına uğramadan sorun olmaya başlayan tazminat meselesinin çözüm bulunmasıdır” şeklinde konuştu.
Çelik, uzlaşı aradıklarını belirterek, ciddi bir üretim kaybına neden olacağını ifade etti.

AHMET UMUR ÖZTÜRK

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Çelik, Kıdem, tazminatı, konusunda, ciddi, sorunlar, yaşanıyor

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.