booked.net
 
 

 

Damat

Gençliğinin baharında yeniden doğdu

Gençliğinin baharında yeniden doğdu Trabzon'da yaklaşık 1 buçuk yıldan beri karaciğer nakli bekleyen Bahar Albayrak, Ordu'dan gelen karaciğerle birlikte adeta yeniden doğdu.



25 Eylül 2013 tarihinde Ordu'nun Ulubey İlçesi Yukarıkızılen köyünde yaşayan 58 yaşındaki 6 çocuk annesi Emriye Önen'in, beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine Önen'in ailesi kalbini, böbreğini, ve karaciğerini bağışlamıştı. Emriye Önen'in yakınları bağışlanan organları hastaneden öperek uğurlamıştı. Önen'in bağışlanan karaciğeri Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) tedavi gören Bahar Albayrak'a nakil edildi. Rize'den Trabzon'a gelen ve 1 buçuk yıldan beri KTÜ'de organ nakli bekleyen Bahar, karaciğerin vücuduna takılmasının ardından sağlığına kavuştu.KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Karaciğer Nakli Programı Konsültan Cerrahı Doç. Dr. Serdar Topaloğlu, karaciğer naklinin sonrasından Bahar Albayrak'ın durumunun çok iyi olduğunu söyledi.Topaloğlu, “Hastamız çocukluk çağından beri çektiği kronik karaciğer hastalığı vardır. Tedavilerine rağmen bugüne kadar karaciğer rahatsızlığı devam ettiği için zaman içerisinde nakil ihtiyacı olduğu için biz programımıza aldık. Bir buçuk yıldır karaciğer nakli programından duruyordu. Durumu da gittikçe kötüleşmişti" dedi.

ORDU ORGAN BAĞIŞINDA ÖNDE
Ordu'da organ bağışı konusunda ciddi bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Topaloğlu "Halka inmiş bir çalışma var. Oradaki doktorlar sivil toplum örgütleri artık kimse çok ciddi çalışıyor. Karadeniz bölgesinin incisi şuan en çok beyin ölümü bildirimi hastaların hasta yakınlarından onay alınan ilimiz orası. Oradan gelen bir haberle bizde sevindik. Yaklaşık 13 gün kadar evvel kendisi için uygun olduğu düşündüğümüz organı aldık. Hasta buraya geldi, ameliyatı yaklaşık 5 buçuk saat kadar sürdü. Hiç kan vermedik. Bu da bizim için iyi oldu ve ilk oldu. Ameliyat sonrasında da her şey yolunda gitti. Bu hasta bir genç. Bağış yapılan organla hayatını tekrar başlatabilecek tekrar normale döndürebilecek oldukça fazla hastamız var” diye konuştu.

3 YILDA 12 KARACİĞER NAKLİ
3 yılda toplam 12 karaciğer nakli yaptıklarını belirten Topaloğlu, “Karadeniz bölgesinde önemli bir sorun. Özellikle kronik Hepatit B, Hepatit C rahatsızlıklar önde gelmekle beraber diğer tüm ne kadar karaciğer hastalığına neden varsa burada belirli oranlarda görülüyor. Biz merkez olarak burada üçüncü yılımızı dolduruyoruz. Organ naklinde kendimizi ispat ettik. Toplam 12 karaciğer nakli yaptık. Hastalarımızın hepsi sağlıklı ve kontrolümüz altında. Oldukça sıkıntılı hastalarda oldu. Bu sene karaciğer yetmezliğinde bir hastaya daha nakil yaptık buraya acil şartlarla geldi. Bölgeye hizmet sunmaya çalışıyoruz. Üniversite adına biz nakili gerçekleştiriyoruz ama üniversite bütün olanaklarıyla koordinatör arkadaşlarımızla hemşire arkadaşlarımızla diğer teknisyen arkadaşlarımızla tüm bölgeye önemli hizmet sunuyor” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNE KADAR YİYEMEDİĞİM YEMEKLERİ YEMEK İSTİYORUM”
1,5 yıl önce evlenen ve 1 buçuk yıl önce karaciğer yetmezliği hastalığına yakalanan 27 yaşındaki Bahar Albayrak, karaciğer naklinin ardından başka hastalar bulup onlarla yaşadıklarını paylaşmak istiyor. Beyin ölümü gerçekleşen Emriye Önen'in organları bağışlayan ailesine çok teşekkür eden Albayrak, “Farklı bir duygu anlatılmaz. Tüm halkımıza sesleniyorum tüm organlarını bağışlasınlar. Ben daha 27 yaşındayım, Bu nakille tam gençliğimin baharından yeniden doğdum ben. Tam bir buçuk yıl bekledim organ bağışı için ama bir buçuk yıl bana çok uzun geldi. Çünkü insanın içinde bir korku var ya çıkmazsa ya çıktığında çok geç kalınmış olursa ya zaman çok geçmiş olursa hep bunlardan korktum. Ama Allah'ıma şükürler olsun ki her şey yolundaydı. Hocalarımın dediklerinin dışına çıkmadım. Onların bir dediklerini iki etmedim. Şimdi de Allah razı olsun ekip arkadaşlarımız başarılı bir şekilde organ naklini gerçekleştirdiler. Şu anda yeniden doğmuş gibiyim. Bugüne kadar yiyemediğim yemekleri istiyorum” diye konuştu.



OZAN KÖSE
TRABZON

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Gençliğinin, baharında, yeniden, doğdu

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.