booked.net
 
 

 

Damat

Kaçırılan pilotlar 'Görüntüler yanlış algılandı'

Kaçırılan pilotlar 'Görüntüler yanlış algılandı' Lübnan'da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Murat Akpınar ve Murat Ağca, esaret günleriyle ilgili görüntülerin yanlış algılandığını belirtti.



Lübnan'da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca, esaret günleriyle ilgili görüntülerin yanlış algılandığını belirterek, “Serbest bırakılacağımızı öğrendikten sonra bize kutlama yaptılar. Bu kutlama, ‘Türk pilotları bir partide göbek atıyor' diye kamuoyuna sunuldu” dedi.Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Yönetim Kurulu, Lübnan'da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca için Titanic Port Hotel'de basın açıklaması düzenledi. Dernek başkanı kaptan pilot Gürcan Mantı yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda, Murat Akpınar ve Murat Ağca da yer aldı.

Toplantıda konuşma yapan Murat Ağca, esaret altında geçen 72 günde çok zor anlar yaşadıklarını, devletin çabaları sayesinde burada olduklarını belirterek bazı görüntülerin kamuda yanlış anlamalara neden olduğunu söyledi.

Murat Ağca, medyada yer alan esaret günlerindeki videolara ilişkin, “Serbest bırakılmamızdan 15 gün önce Lübnan Parlamentosu'ndan biri bizi kaçıranları arayarak bizi bırakacaklarına dair bir şeyler söyledi. O günden sonra bizlerle hatıra fotoğrafı çekilmeye başladılar. Medyada yayınlanan görüntüler serbest bırakılmamızdan bir gün öncesine aittir. Yani 18 Ekim Cuma günü akşam 21.00'de çekilmiştir. Serbest bırakılacağımız yönündeki haberler gelince bir anda kaldığımız ev karnaval havasına döndü. Bizler kahramanmışız gibi omuzlara alındık ve havalara atıldık. Ayrıca eve yaşlılar, kadınlar ve çocuklar da geldi. Hepsi bizlerle fotoğraf çektirdi. Şimdi size soruyorum; 71 günün esaretin ardından ailenize, vatanınıza, sevdiklerinize ertesi gün kavuşacağınızı duyduğunuzda hiçbir şey olmamış gibi davranabilir misiniz? Ayrıca bu Arapça konuşmaların tercümesini yaparsanız şunu duyacaksınız: Türk pilotların serbest bırakılacakları haberini aldıktan sonraki sevinç görüntüleri olduğunu duyacaksınız. Özellikle belirtmeliyim ki, bu görüntüleri, ‘Türk pilotları bir partide göbek atıyor' diye kamuoyuna sunmak yalnızca bizim değil, bizim için dua eden birçok insanın hisleriyle vicdansızca oynamaktır” diye konuştu.

“SUÇLUYMUŞUZ GİBİ KENDİMİZİ SAVUNMAK ZORUNDA KALIYORUZ”

Meslektaşı Murat Ağca'nın konuşmalarına katıldığını belirterek sözlerine başlayan Murat Akpınar da, “Kurtulacağımızı öğrendiğimiz cuma akşamı bize bu şekilde kutlama yapıldı. Ben evimde yaptığım basın açıklamasında da belirtmiştim. Havalimanında nasıl karşıladılarsa o şekilde uğurladılar, dedim. Bunu açık bir şekilde belirtmiştim. Demek ki eksik çekmişler” diye konuştu.
“Önemli olan, bizim orada rahat etmemizdi. Bu rahatlığı sağlayabilmek için elimizden geleni sarf ettik” diyen Ağca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi herkes televizyonlarda bizim hakkımızda bir sendrom yapıyor. Hiçbir sendromda değildik. Bir Türk insanının davrandığı gibi davrandık. O şekilde orada kaldık ve o şekilde de buraya geldik. Ben bizimle gurur duyulmasını istiyorum. Emin olun bizi kaçıranlar, şu anda orada kahraman ilan edildi. Ama ne yazıktır ki kaçırılan ve mağdur olan bizler, burada sanki suçluymuşuz gibi kendimizi savunmak zorunda bırakılıyoruz. Biz buradayız, gittiğimizden daha güçlü olarak döndük.”



AHMET FARUK SARIKOÇ - MURAT SOLAK - ŞENGÜL KARAKIŞ

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Kaçırılan, pilotlar, Görüntüler, yanlış, algılandı

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.