booked.net
 
 

 

Damat

Mehmet Ali Aydınlar, '5 yıldızlı Fenerbahçe vaat ediyorum'

Mehmet Ali Aydınlar, '5 yıldızlı Fenerbahçe vaat ediyorum' Fenerbahçe başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, olağanüstü seçimli genel kurul öncesi bugün bir basın toplantısı düzenledi.



Aydınlar, yarın kapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesi bugün yaptığı basın açıklamasına şöyle başladı:
“Bugün hepimiz kabul etmeliyiz ki Fenerbahçe sadece bir kulüp değil, sivil toplum kuruluşundan da büyük bir güç. Kongre üyelerimizin üzerinde büyük bir sorumluluk var. Değerli kongre üyelerimizi bilgilendirmek açısından bu toplantıyı düzenliyorum. Fenerbahçe sadece bir kulüp değildir. Bir kulüpten çok daha fazlasıdır. Fenerbahçe'nin sorunu, Türk sporunun, Türk insanının sorunudur. Büyüklüğümüz bizlere bir sorumluluk yüklüyor. Biz örnek olmalıyız, öncü olmalıyız, yenilikçi olmalıyız, ilk olmalıyız.”

“FENERBAHÇELİLER'İN KULÜBÜ YENİDEN DÜZLÜĞE ÇIKARMAK İÇİN HAZIR OLDUĞUNU GÖRÜYORUM”
“Fenerbahçe kavgayı, sığ çekişmeleri hak etmiyor” diyen Mehmet Ali Aydınlar, “Ben bir Fenerbahçeli olarak sorumlu hissediyorum. Fenerbahçeliler'in de kulübü yeniden düzlüğe çıkarmak için hazır olduğunu görüyorum. Gizlenilen bazı gerçeklerin Fenerbahçeliler tarafından bilinmesini istiyorum. Fenerbahçe kavgayı, sığ çekişmeleri hak etmiyor. Düşmanlar yaratarak, acı gerçeklerin saklandığı bir bakış açısını hak etmiyor. Fenerbahçe sadece gelişimi ve başarıyı hak ediyor. Fenerbahçe kısır bir döngü arasında. Her başarısızlıkta, sorumluluktan kaçmak için suni gündemler oluşturuyorlar” şeklinde konuştu.

“KULÜBÜMÜZÜN İÇİNDE BULUNDUĞU MALİ DURUM BELİRSİZ RAPORLARLA GİZLENİYOR”
Kulübün maddi durumu ile ilgili yaptığı açıklama ise Aydınlar, “Kulübümüzün içinde bulunduğu mali durum belirsiz raporlarla gizleniyor. İç denetim için özel bölüm kuruluyor, sonra kaldırılıyor. Sorunlar erteleniyor. Borcun 1 milyarı aştığı konuşuluyor ve çıkmış banka Fenerbahçe'ye kuracağım diyor. Hisse senetleri teminat olarak verilmiş durumda. 25 Ağustos 1988 yılında Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan mali genel kurula kadar Fenerbahçe bir tek banka kredisi kullanmamış. Başkan kullanmak için yetki istiyor, o kongrede ben karşı çıktım, iddialar tartışmalar oldu. Fenerbahçe'yi 5 milyon 700 bin Euro borçla devraldı, ‘o borç ile devredeceğiz' dedi. Pazartesi kongreyi kaybettiğinde 5 milyon 700 bin Euro borç ile devredecek misin, etmeyecek misin? Mali durumdaki belirsizlik anti demokratik yönetimin eseri. Belirsizlik Fenerbahçe'ye hizmet etmek isteyen birçok önemli kimseyi engelliyor. Rakiplerin mali durumu örnek göstermek biz daha iyiyiz demek doğru değil. Başkaları Fenerbahçeyi ilgilendirmez. Fenerbahçeli olmak yenilikçi ve şeffaf olmaktır” diye konuştu

“HER YIL TRANSFER YAPILIYOR, UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ÖN ELEMEYİ GEÇEMİYORSUNUZ”
Aydınlar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Efsanevi mertebesine ulaşmış isimler kulüpten uzaklaştırmasını yıllardır izliyoruz. Bu şahsın her spordan anladığını, teknik adamlardan daha iyi idare edeceğini ima etmesini izliyoruz. Bu kulübün başkanı da, teknik adamı da hep aynı kişi. Birçok başarıya imza atmış isimler var ama tek adam düşüncesi nedeniyle Fenerbahçe onlardan faydalanamıyor. Kulübümüzde çalışan teknik adamlara taktik verme yetkisinin tekrar geri verilmesi gerekiyor. Sportif başarısızlık gibi sporun doğal bir parçasıdır ama temel sorun aynı yöntemleri uygulayıp farklı sonuçlar beklenmektedir. Her yıl transfer yapılıp UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön elemeyi geçemiyorsunuz. Her teknik adam benim aradığım denilir, ilk yenilgi sonrası arkasındayım denir, sonra görevine son verilir. Aynı filmi izlemekten bıktık. Fenerbahçeliler, teknik adamlarının uzun süre kalmasını, efsanelerinin uzaklaştırılmamasını istiyor. Tarihimizde bu kadar ezeli rakibimizin şampiyonluğunu görmüş başka başkan var mı? Fenerbahçe öncü olması gereken bir kulüptür ama kavgacı kişiliğe bürünmüş durumda. Tek adamcılığın ürünü. İletişimsizlik konusunda her konuda sorun yaşıyoruz. Herkesle, her kurumla kavgalı. En önemlisi kendi içinde kavgalı. Biz bunu hak etmiyoruz.”

5 YILDIZ PROJESİ
Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe'de 5 yıldız projesi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
“1. yıldız finansal yapı; Fenerbahçemiz'in büyük taraftarı, kulübe büyük kaynağı aktarıyor. Kaynağı en iyi şekilde kullanmak en önemli görevimiz olacak. Mevcut yönetim anlayışı kimseyi karıştırmadan kararlar alınıyor. Yapacağımız ilk iş; net fotoğrafı çıkartmak ve tüm camiayla paylaşmak. Uluslararası denetim sitemiyle herkesi haberdar edip şeffaf yapı oluşturacağız. Hayali değil uygulanabilir projeler ortaya koyacağız.
2. yıldız organizasyonel yapı; Organizasyonel sorunun yönetim anlayışından kaynaklandığı hepimizin malumu. Sürekli kontrol etme arzusu ve kendi yönetme isteği engel oluyor. Takım çalışmasını esas alacağız. Her değere sahip çıkacağız. Projelerimiz doğru isimlerle oluşturup belirli zamana oturtacağız. Biz burada olmasak da geleceği tesis ederken bizden sonrakilerin bayrak yarışı görüp hizmet etmelerini sağlamak zorundayız. Öyle bir sistem ki bizden sonrakiler görevlerini zorlanmadan sürdürecek.
3. yıldız sportif başarı; Günlük başarıları değil, istikrarlı, kalıcı ve sürdürülebilir başarılar hedefleyeceğiz. Teknik adamlarımızla iletişim halinde olacağız. Onların kabusları, stres kaynakları olmayacağız, altyapılar iki yıllık kırılgan bir yapı ile değil, 10 yıllık bir vizyonla ele alacağız. Altyapımızı Dünya'nın sayılı altyapısı yapma hedefini koyacağız. Dünya ile rekabet edeceğiz. Futbolda en iyi scout sistemini kuracağız. Teknolojinin tüm olanaklarını ekiplerimizin hizmetine vereceğiz. Bu yönetimin hedefi; özellikle 3 branşta, futbol, basketbol ve voleybolda her zaman Avrupa sahnesinde yer alacak takımlar oluşturmak olacak. Bu 3 branşta her yıl Şampiyonlar Ligi seviyesinde en az çeyrek ve yarı final oynayacak kapasitede takımlar kuracağız.
4. yıldız sosyal yapılanma; Mevcut yönetimin attığı tüm köprüleri yeniden kurmaya çalışacağız. Öncelikle kendi içimizde sosyal barışı sağlayacağız. Fenerbahçe'nin en çok buna ihtiyacı vardır. En önemli adım tüzüğümüzde yapacağımız değişikliklerle ihraç olan tüm üyelerimizi kulübümüze kazandıracağız. Çok sesliliği, demokratikleşmeyi getireceğiz. Öncelikle Türk futbolu ve Avrupa'daki imajı düzeltmek için çalışmalarda bulunacağız. Her sese açık, eleştiriye de yer veren gerçek bir medya kuruluşu olmayı sağlayacağız. Camia ile bağımız kuvvetlenecek. Fenerbahçe sevgisini yaymak için çalışacağız. Dijital medyada her konuda 1 numara olmaya çalışacağız. Birçok konuda rakiplerimizin gerisindeyiz. Bunun için ülkenin en yetkili kurumlarını görevlendirip ölçülebilir verişlerin takipçisi olacağız. Türkiye'nin en büyük sosyal yapılanması ile sosyal sorumluluk kampanyaları başlatacağız. Fenerbahçe'nin gücünü tüm alanlara yaymak zorundayız. Çok daha iyi bir Fenerbahçe için sosyal kampanyalar yapacağız. Çocuklarımızın gelecekte gurur duyacakları bir Fenerbahçe yaratacağız.
5. yıldız uluslararası hedefler; Tüm başlıklarda Fenerbahçe'yi sayılan kulüplerden biri olmak hedefinde olacağız. Her sıralamada Avrupa'nın ilk 5 kulübünden biri olmak için çalışacağız. Artık Fenerbahçemiz'i uluslararası konumda çok daha iyi yerde konumlama zamanıdır. Bugün Fenerbahçemiz'in ürünleri tüm dünyada satılıyor olmalı. Dünya üzerinde 300 milyon Türk varken, Fenerbahçe'yi dünyaya açıyor olmalıyız. Uzun vadede sporda dünyanın en iyi markalarından biri olmak zorundayız. Kolay değil ama biz hedefi şimdiden bu yönde koymak zorundayız.”

“ALEX'E İTİBARINI İADE EDECEĞİM”
Aydınlar, vaatlerini sürdürdüğü konuşmasında, “Şeffaf bir kulüp taahhüt ediyorum, tüzükte değişiklik yapılması ve yeniden yapılanma ile başkanlığın 3 dönemle sınırlanacağını vaat ediyorum. Her sene en az çeyrek ve yarı finaller olacak takımlar kurmayı vaat ediyorum. Alex'e itibarını iade edeceğim. Kabul ettiği taktirde ömür boyu Türkiye'de yaşayacağı bir görev vaat ediyorum. Sevgi, barış ve huzur dolu bir Fenerbahçe yaratıp, gelecekte çocuklarımızın huzur bulacağı çok büyük bir kulüp vaat ediyorum" açıklamasında bulundu.

“SIRF O KOLTUKTA OTURABİLMEK İÇİN UTANMADAN YALAN SÖYLÜYORSUN”
Konuşmasında, Aziz Yıldırım'a da cevap veren Aydınlar, “Aziz Yıldırım sana nasıl bir başkan olduğunu söyleyeceğim; İftiralarının amacının ne olduğunu öğrenebilmek için şu videoyu izlemenizi istiyorum” derken, İbrahim Akın'ın “Bana kimse baskı yapmadı, savcı dışında. Onu da defalarca söyledim. Onun dışında bana hiçbir kimse baskı yapmadı. Ben Mehmet Ali Aydınlar'ı basın yoluyla tanıyorum. Kendisiyle hiçbir zaman karşılaşmadık, konuşmadık, söylendiği gibi bir şey olmadı. Telefonla da görüşmedik” dediği bir video izletildi.
Video gösteriminin ardından Aydınlar, “Sırf o koltukta oturabilmek için utanmadan yalan söylüyorsun. Bundan acı ve üzüntü duyuyorum. Bu zamana kadar İbrahim Akın'ı ne gördüm, ne de kendisiyle konuştum. Attığı iftiraları görüyorsunuz. TÜSİAD diye dalga geçiyorsun, sen hangi sıfatla Fenerbahçe'ye başkan oldun? Yaptığın berbat bir şeyi örtbas etmek için bu camiaya, kulübe, bu ülkeye yaşattıklarından utanıyorum. Arkana aldığın Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler sana cevabı Pazar günü verecekler” ifadelerini kullandı.

“BU KUPA BUGÜN TARTIŞILIYORSA, BUNUN TEK AMA TEK SORUMLUSU SENSİN AZİZ YILDIRIM”
Aziz Yıldırım'ın “2010-11 sezonu şampiyonu kimdir” sorusuna ise Aydınlar şu cevabı verdi:
“Tüm Türkiye'ye seslenerek cevap veriyorum; o kupa; yağmurda çamurda takımlarını yalnız bırakmayan taraftarların, sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden sporcuların, her türlü sıkıntıya göğüs gerip emeğini veren teknik kadronun analarının ak sütü gibi hak ettikleri bir kupadır. Bu; büyük bir şampiyonluk öyküsü olarak kalacaktır. Şayet bu kupa bugün tartışılıyorsa, kupanın kimin olacağı konuşuluyorsa, bunun tek ama tek sorumlusu sensin Aziz Yıldırım.”
Aydınlar, bugün yaptığı basın toplantısında listesindeki 10 ismi de açıkladı. Kalan isimlerin yarın açıklanacağı ifade edilirken, bugün açıklanan isimler şöyle:
“Hamdi Akın, Nezih Barut, Şaban Erdikler, Necdet Ersoy, Recep Tanrıverdi, Nuri Tuna, Cem Topçuoğlu, Mehmet Torun.”

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Mehmet, Ali, Aydınlar, 5, yıldızlı, Fenerbahçe, vaat, ediyorum

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.