booked.net
 
 

 

Damat

Obama ile ilgili şok iddia, ‘İnsan öldürmekte iyiyim'

Obama ile ilgili şok iddia, ‘İnsan öldürmekte iyiyim' Barack Obama'nın yardımcılarına İnsansız Hava Aracı saldırılarını kastederek, 'insan öldürmekte gerçekten iyiyim' dediği iddia ediliyor.



ABD'deki 2012 seçimlerini konu alan bir kitapta, ABD Başkanı Barack Obama'nın yardımcılarına İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırılarını kastederek, “insan öldürmekte gerçekten iyiyim” dediği iddia ediliyor. Mark Halperin ve John Heilemann'ın kaleme aldığı “Double Down: Game Change 2012” isimli kitap için Obama ve rakibi Mitt Romney'in seçim kampanyalarında görev yapmış kişilerle röportaj yapıldı. Obama yönetiminden kitapla ilgili henüz bir tepki gelmedi. ABC televizyonuna konuşan Beyaz Saray İletişim Direktörü Dan Pfeiffer, kendisinin ve Obama'nın kitabı henüz okumadığını fakat Başkan'ın Washington'dan yapılan “sızdırma”lardan nefret ettiğini belirtti.

ABD'nin Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) tarafından yönetilen İHA programı çerçevesinde, Barack Obama'nın başkanlığı döneminde 326 İHA saldırısı gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Londra merkezli sivil toplum kuruluşu Araştırmacı Gazetecilik Bürosu'nun derlediği tahmini verilere göre bu saldırılarda en az 416, en fazla 948 sivil hayatını kaybetti. Geçtiğimiz Şubat ayında bir açıklama yapan Beyaz Saray basın sözcüsü Jay Carney, İHA saldırılarının, ABD ve ABD vatandaşlarına karşı süregelen terör tehdidini engellemek ve “hayatları kurtarmak” için yapıldığını açıklamış, saldırıların “hukuka ve etiğe uygun” olduğunu belirtmişti.

12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Obama, ile, ilgili, şok, iddia, ‘İnsan, öldürmekte, iyiyim'

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.