booked.net
 
 

 

Damat

Tiger Woods, 'İlk kez bir köprüde atış gerçekleştirdim'

Tiger Woods, 'İlk kez bir köprüde atış gerçekleştirdim' Tiger Woods, Boğaziçi Köprüsü'nden yaptığı atış için, 'İlk kez bir köprüde atış gerçekleştirdim' dedi.



Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası'nda mücadele edecek olan dünyaca ünlü golf oyuncusu Tiger Woods, Boğaziçi Köprüsü'nden yaptığı atış için, “Daha önce karayollarında, havalimanlarında atış yapmıştım ama ilk kez bir köprüde atış gerçekleştirdim” dedi. Antalya'da 7-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek ve dünya starı Tiger Woods'un da yarışacağı PGA Eurapean Tour Final serisinin üçüncü ayağı Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası öncesi basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya ünlü golfçü Tiger Woods, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanı sıra, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve çok sayıda yerli, yabancı basın mensupları ile federasyon yetkilileri katıldı. Dünyanın en önemli spor organizasyonları arasında yer alan European Tour'un takvimindeki Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası'nın basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, önemli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, European Final serisinin bir ayağını Türkiye'de düzenlediklerini söyledi. Bu organizasyonun Türkiye'ye kazandırılmasında bir çok kişinin emeğinin geçtiğini kaydeden Bakan Çelik, “Bu turnuvanın Türkiye'de yapılmasının çok büyük önemi var. Dünyanın önde gelen golfçülerini Belek'te buluşturan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye golfün iki kıta arasındaki vuruşunun ardından bu etkinliğin başlaması bizim için çok kıymetlidir” diye konuştu.

“BU YIL 38 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ”

Türkiye'nin son 10 yılda ekonomik sosyal ve kültürel alanda önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten Bakan Çelik, “Türkiye ekonomisini 800 milyar dolara ulaştırdı. Dünyanın 17. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi oldu. 35.7 milyon ziyaretçiyle dünya turizm pazarında Türkiye 2012 yılında 6. sırada yer aldı. Buna bağlı olarak da farklı etkinlikler ve turnuvalar Türkiye'de gerçekleşiyor. 2013 yılının ilk 9 aylık döneminde yüzde 10'luk bir artış yakalandı. Bu dünya ortalamasının 3 katı bir artıştır. 2013 yılında 38 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Türkiye sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikler ve sunduğu hizmet kalitesi ile dünyanın en önemli turizm merkezlerinden" dedi.

“GELİRİNİ EN FAZLA ARTTIRAN 3. ÜLKE”

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Dünya Turizm Örgütü'nün 2013 yılının ilk 8 aylık verilerine göre Türkiye'nin yüzde 22'lik bir artışla gelirini en fazla attıran 3. ülke olduğuna vurgu yaparak, “Türkiye'nin bu büyümesi önümüzdeki hikayenin çerçevesini oluşturuyor. Golf turizmi, kongre etkinlikleri bu organizasyonların içinde bu tür etkinlikler giderek önem kazanıyor. Türk turizminin göz bebeği Antalya, bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Golfe ilginin artması bizi memnun ediyor. Bir genç sporu haline geliyor. Giderek yaygınlaşıyor. Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği 2008 yılında Avrupa'nın en iyi golf merkezi seçmişti burayı. Sporun her alandaki uluslararası gelişmeyi kültürel ve insani diplomasi hareketi olarak görüyoruz. Bu organizasyonun kazanılması için vatandaşlar STK'lar, özel sektör ve hükümet özel bir gayret sarfetti. Bütün dünyanın ilgisini çekecek bir organizasyonu gerçekleştireceğiz. Türkiye bölgesinde büyüyen bir yıldız ve herkesin ilgisini çeken organizasyonlara ev sahipliği yapan merkez haline geldi” şeklinde konuştu.

“GÜNEYDOĞU'YA GOLF SAHASI”

Bakan Çelik, ‘yeni gol sahaları açmayı planlıyor musunuz?' şeklindeki soruya, “Golfe olan ilginin, talebin artmasından fevkalade memnunuz. Golf sahası olarak da İç Ege, Kapodokya'da ve GAP bölgesinde saha açılması için bakanlık stratejisi var” cevabını verdi.

TİGER WOODS: “KÖPRÜDE İLK KEZ BİR ATIŞ GERÇEKLEŞTİRDİÇM”

Dünyaca ünlü golf oyuncusu Tiger Woods, dün gerçekleştirdiği Boğaziçi Köprüsü'ndeki başlangıç atışını değerlendirdi. Salona golf kıyafetleriyle gelen Woods, “Daha önce karayollarında, havalimanlarında atış yapmıştım ama ilk kez bir köprüde atış gerçekleştirdim.” dedi.

“TOP SAĞA KAÇSA KRİZE YOL AÇABİLİRDİ”

Antalya'da yapılacak golf turnuvası başlangıç vuruşunu Boğaziçi Köprüsü'nde yapan Tiger Woods, köprüde yaptığı atışı da değerlendirerek, işin korkunç olan yanının 12 saat uçak yolculuğundan sonra bir ayağı işleyen trafikte atış yapmak olduğunu kaydetti. Atış sırasında da rüzgarın sol taraftan estiğini ifade eden ünlü golfçü Woods, “Köprüde rüzgar soldan esiyordu ve sağ tarafta da bir sürü arabalar vardı. Eğer herhangi bir atışta top sağa doğru kaçacak olsaydı, bu birden bire uluslar arası bir krize bile yol açabilirdi” dedi.

Köprüde attığı her top öncesi çok heyecanlandığını belirten Woods, bir atışının yaklaşık 550 metre kadar gittiğini, çok da kötü bir performans sergilemediğini belirtti.

“GOLF'ÜN GELİŞMESİ HÜKÜMETLERLE OLUR”

Türkiye'de golf sporunun gelişmesinin en önemli sebebinin hükümetin verdiği destek olduğunu kaydeden Tiger Woods, Çin hükümetinin desteğiyle de bu ülkede de golfün artık revaşa geçtiğini belirtti. İsveç'te de hükümetin golf sporuna destek verdiğini ve bu ülkede sporun yaygınlaştığının altını çizen Woods, ülkelerde bu sporun gelişmesi ve ilerleyebilmesinin ancak hükümetlerin desteğiyle olabileceğini dile getirdi.

“SAHAYA GÖRE OYNAYACAĞIM”

Wodds, bu turnuvada nasıl oynayacaksın şeklindeki soruya şu cevabı verdi: “Aslında biraz uzunca bir süre oynamamıştım. Ve gün ilerledikçe daha iyi hale geldim. Çokta iyi değildi. Singapur'a bir turnuvaya katıldım. Burada çalışmalarıma devam edeceğim. Sahanın durumuna göre oynayacağım.”

“YORGUNLUK OLUYOR”

Golfçülerin bir çok turnuvaya katıldığını belirten Woods, “Golfçüler; Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'daki turnuvaların yanında, ülkelerindeki etkinliklere de katılıyorlar. Oradan oraya gidiyorsunuz. Bu tabi ki sizde zaman zaman yorgunluk oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

“DOPİNG AÇIKLAMASI”

Bir basın mensubunun, ‘Doping konusunda ne düşünüyorsunuz?' sorusuna ünlü golfçü Tiger Woods, “Bütün yıl boyunca testler devam ediyor. Bu yıl 5 kere testten geçtim. Birçok kişiden gelen sonuçları biliyorum. Doping varsa sadece bir hipotez bu verileri çokta iyi bilmiyorum. O nedenle doğru cevap veremem” dedi.

Türkiye, European Tour'un en önemli organizasyonlarından Race to Dubai'nin 11 aylık maratonunun yarı finali olarak kabul edilen Turkish Airlines Open 2013'e ev sahipliği yapacak. Bu önemli golf turnuvasının başlangıç tarihi 7 Kasım ve 10 Kasım da da sona erecek.



12 Punto 14 punto 16 punto 18 punto



 ETİKETLER :   Tiger, Woods, İlk, kez, bir, köprüde, atış, gerçekleştirdim

YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.