booked.net
 
 

 

Damat

 Yavvvv ne diyonuz siz beeeeee.... - 29/06/2017





ADALETLİ YARGIÇ
E-Posta
Hani İstanbul'u veya Türkiyeyi yönetenlere falan filan kızıyonuz ya. İşte kimsenin hakkını yemeyesiniz diye yazıyorum. Dün aracımı park edilmemesi gereken bir yere park ettim ancak sokak trafik yönünden çok işlek bir yer değildi ve 3-4 minibüs park halindeydi aralarında bir yer bulup girdim. 15 dakika sonra döndüğümde aracım yerinde değildi. Minibüsler yerinde duruyordu ama. Park yasağını o zaman fark ettim. Suç bendeydi...
Aracım neredeydi bir bilen yok, telefon falan o da yok. Oradan birisi dedi ki "abi buradan çekiyorlar ve fulya da bir otoparka götürüyorlar." İşi hemen keptim ve atladım taksiye gittim. Otoparkın adını vermeyeyim ayıp olur. İçeride koşturan bir sürü kişi ve çekicilerle getirilen arabalar indiriliyor ve vezne önü kuyruk millet parasını ödüyor alıyor arabasını gidiyor. Düzen saaat gibi tıkırında işliyor. Aracımı orada bulamadım ve tahmini olarak Taksim de bir otoparka gittim. AKM nin arkasında bir de baktım üzerinde İstanbul Trafik Vakfı Otoparkı yazıyor. İçeri girdim baktım ki aracım orada. Aracımı almak için İstanbul Trafik Vakfı İktisadi işletmesine 90.-TL ve 12._TL yani toplamda 102.-TL ödeyerek aracı aldım. Trafik cezasının da adresime geleceği söylendi. Taksi ücreti ise 20.-TL tuttu. Cezam neyse katlanmam gerekir di ve katlandım. Bunları niye yazıyorum? Kimseye kızmayın diye işte bu araç çekmeler yüzünden İstanbul trafiği rahat. Araçlar trafiği engelliyor diye çekiliyor, aynı yerde bulunan Minibüsler engellemiyor tabi ki. Pariste Londra da bu sistemi uygulasalar ve yanlış yere park eden tüm araçları çekseler onlarda da trafik sorunu kalmaz. Bizdeki idarecilerden örnek almalı batı. Ayrıca batının örnek alması gereken bir diğer durumda araçları trafiği engellesin engellemesin çekmektir. Böylelikle bir ticari durum da yaratılmış oluyor. Bazı otoparklar ve İTV da bu gelirden nasibini alıyor. Galiba buradaki esas mesele cezanın caydırıcılığı, ticari kaygı değil yani!!.
Devletin trafik polisi dahil, otopark işletmecileri ve vakıf çalışanları öyle gayretli çalışıyorlar ki vallahi örnek alınmalı. Trafiği engellemeyen ve İSPARK tarafından işletilmeyen her bölgeden araç çekiyorlar. Tabii bunların hepsini bir devlet disiplini içerisinde yapıyorlar. Evraklara şöyle bir baktım, UKOME kararı bile var. Ancak Otopark işletme ruhsatı var mı? bilemiyorum. Ancak vergi levhası var. Şimdi anladınız mı? trafik İstanbul da niye rahat ve güvenli. İyi ki çekiciler var, iyi ki otoparklar var, iyi ki İTV var, iyi ki bunlar var. Olmasalardı İstanbulun hali ne olurdu maazallah? Arabaya ceza yazıp cama koymak olmaz elbet, her şartta aracı çekmek gerekir, yoksa o araçların hani ne olur? Şimdi anladınız mı? Batı neden adam olmuyor? Al bu sistemi götür ülkene ve ülkeni kalkındır. İşte onun için batı ülkeleri geri kalmıştır? Anldınız mı? ne diyonuz sizzzz!!!.Yaşa varol İBB, UKOME, İSPARK vb. yaşaaaaa.


ADALETLİ YARGIÇ


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.