booked.net
 
 

 

Damat

 Tarihi yarımada ve Anadolu İmam Hatip lisesi..!! - 29/09/2017





Kazım Karadeniz
E-Posta
Tarihi yarımadanın efsanevi silüetini bozan 16/9 kulelerinin sahibi, modern bir imam hatip lisesi inşa etmiş ve okula Sayın Cumhurbaşkanının adı verilmiş..
Sayın Cumhurbaşkanı okulun açılışında, müteahhide teşekkür etmiş..
Sayın Cumhurbaşkanı, Yakın geçmişte, 16/9 kulelerini şehre ihanet olarak nitelemiş ve yıkım kararını uygulamadığı için müteahhidine kırgın olduğun, kamuoyu önünde beyan etmişti..
16/9 kuleleri, Sultanahmet Camiinin arkasından üç ağızlı bir kılıç gibi göğe yükseliyor ve güzelim tarihi yarımadanın görüntüsünü katletmeye devam ediyor..

Müstafi belediye başkanı da, metro geçişi için bir köprü inşa etmiş ve aşağıdan yukarıya,tarihi yarımadanın görüntüsü bu tuhaf köprü ile bozmuştu....
Zeytinburnu tarafından, 16/9 kuleleri, Haliç tarafından da , metro geçişi için bir ucube köprü, Dünya kültür mirası, tarihi yarımadayı, çift taraflı kıskaca almış boğuyorlar..
İmam Hatip Lisesi müteahhidi, 16/9 kulelerini yaptığı araziyi TMSF'den satın almış ve 1 emsal olan inşaat izni, İBB tarafından 2.5 emsale çıkarılmış. Müteahhit, bu değişiklik ile, 6 katlık yapılanma yerine 36 kat irtifalı bir yapılanma imkanı elde etmiş ve kuleleri dikmiş..
Cumhurbaşkanı da haklı olarak, bu kadar fahiş yükseltilerin şehrin tılsımını bozduğu şikayetinde bulunmuştu.
İmam Hatip Lisesi yapmak güzel de, müteahhidinin İstanbul sicili arızalı.....
Bu arada acaba kırgınlık nasıl geçti? Var mı? bir bilen.


Kazım Karadeniz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.