booked.net
 
 

 

Damat

 Zor zamanlara doğru... - 21/11/2017





Bahattin Kararlı
E-Posta
Nato tatbikatında yaşananların hemen ertesinde bu sefer Genelkurmay Başkanı hedefe kondu..
Halifax/Kanada Uluslararası Güvenlik Formuna katılan Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ın, konuşma yaparken, forumun Twitter hesabında yayınlanan fotoğrafı dikkatleri çekti, bu sefer "hangi mesaj veriliyor, sorusunu" ortaya atıldı.
Fetö kalkışması sırasında genelkurmay karargahında darbecilerle yaşanan kargaşada boğazından yaralandığı ileri sürülen Akar,'ın, boğazı zedelenmiş fotoğrafının , uluslararası bir güvenlik forumunda tedavüle sokulması manidar..
TSK, dışarıdan ve içeriden sürekli hucumlara maruz kaldı/kalıyor..
En son genelkurmay karargahı, işgale uğradı, Genelkurmay Başkanı kendi emir ve komutası altındaki subaylar tarafından, uzunca sayılacak bir süre enterne edildi, tuhaf bir pazarlık süreci sonrası serbest bırakıldı,
Millet, darbeyi önle diye çıkarıldığı sokaklarda kanını canını ortaya koyarken, karargâhta bilinmeyen , açıklanmayan akıllara zarar bir süreç yaşandı..
Ortalık durulunca,
Bir sürü askeri personel, öğrencisinden generaline kadar,, tasfiye edildi, karargâhın bir numaralı sorumlusu görevini sürdürüyor.
Yalova' da askeri kamptan, emir komuta zinciri içinde, kandırılıp yola çıkarılan, neredeyse buluğ çağındaki , öğrenciye dahi, kalkışmanın faturası çıkarıldı, karargâh sorumluları, halâ komuta kademesinde...
Sonra da , "uluslararası bir güvenlik" toplantısında , darbe kalkışmasının fotoğrafı servis ediliyor. Uluslararası güvenlik konseptindeki yerimiz, adeta, istiskal ediliyor
Kemal Tahir, Esir Şehrin İnsanları adlı romanında, kahramanlarından birisini "esir düşmek başka şey, teslim olmak başka" diye konuşturur.
TSK, yaralarını bir an önce sarmak zorunda, zor zamanlara doğru gidiyoruz.









Bahattin Kararlı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.