booked.net
 
 

 

Damat

 "Alevere dalevere kürt memet nöbete"..!! - 21/12/2018





Gül Tanyeri
E-Posta
Bu söz ; genelde , askerlik hizmetinde , kürt yurttaşlara yazılan fazla nöbetler dolayısı ile dilimize yerleşmiş bir deyiş olmakla beraber, giderek orta doğu coğrafyasında da geçerlik kazanıyor..,
Nihai bir hüküm olarak erken olmakla beraber, Abd'nin uzun zamandır iş tuttukları , eğitip donattıkları kürt silahlı güçleri, görünüşe göre yine açıkta kalmışa benziyor..
Binlerce tır , binlere varan nakliye uçağnın lojistik desteği ile ordu seviyesine çıkarmaya çalıştıkları başıbozuk takımı, Trump'ın bir tweeti ile ortadoğunun karanlık dehlizlerinde fenersiz kalmışa benziyor..
Mahabat Cumhuriyeti macerasında, Ruslar tarafından , bir dönem İran tarafından(şah pehlevi..) ,..bu kere de Abd tarafından , yolda bırakılıyorlar manzarası var..
Kısa süre önce Kuzey Irak Bölgesel yönetimi de gaza gelmiş, bağımsızlık hamlesi yapmış ve ortada kalmıştı..
Bu kadar yanılmayı sadece dış güçler ile izah etmek mümkün değil, en iyi bilmeleri getreken, orta doğu gayya kuyusu hakkında, "dönemlere göre" politik öngörü eksikliğinin de vurgulanması getrekiyor..
Esas sorun, kürt kardeşlerimizin önüne düşen siyaset erbebının maksimalist( gücünü, çapını hesap edemeyen..) politikaları..
Yakın geçmişte, mevcut iktidar, akil zannettiği veya öyle niteladiği gurupları da seferber ederek, yeni bir co- habitation (bir arada yaşama düzeni) için risk almıştı.. Bu süreci iyi niyetle değerlendirmek yerine, bölgeyi hendek cehennemine çevirdiler, terör örgütünün ve bu tarafta gözüken bazı aklı evvellerin( akil insanın bir başka şekli..!!)akıllarına uydular, işi berbat ettiler..
Bu hamle, devlet refleksinin karşısında güvenilir bir kürtçü siyasetin olmadığı gerçeğini ortaya çıkardı..
Siyasetin işlemediği, terörün dayatıldığı yerde "tenkil" devreye girer, ...real politik budur..bundan da, siyasi fetbazlar değil "masumlar" zarar görür...
aynı seneryo, Suriyede de farklı bir biçimde sahnede, ortada fol yok yumurta yokken, hendek yerine, koalisyon gücü denilen yerin göğün şeytanlarına güvenerek "kanton" düzenine geçmeye, Türkiye'nin razı olacağını zannetmek de, kürt siyaset mütegallibesinin, öğrenme kabiliyetinin olmadığını gösteriyor..
Bugün de Trump ile çuvala girmenin hayal kırıklığı yaşanıyor..
Ortadoğunun kadim halklarına , demokrasi getiriyoruz palavrası ile ,adeta "soykırım" uygulayanlar, bir tweet ile ,kürtleri de ortada bırakmış gibiler..

Türkçede güzel bir deyiş var, " eşkiyanın gece ne yapacağı belli olmaz"..
Tabii ki ortadoğu pilavı daha çok su kaldırır..
sadece ortadoğu kürtleri değil hepimiz ,eşkiyalara dikkat etmek zorundayız..
bakalım , neler olacak..!!!


Gül Tanyeri


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.