booked.net
 
 

 

Damat

 "Kahramanı kızağa çekmek".. - 31/12/2018





Refik Polatkan
E-Posta
Ergenekon davaları ile başlayan askeri itibarsızlaştırma süreci , her vesile ile devam ediyor... Tam da , Suriye içlerine "Fıratın civarına" operasyon arefesinde, Afrin kahramanı komutan kızağa alındı...
Cumhurbaşkanının siyasi söylemlerine alkışlarıyla iştirak eden komutan, "dere geçerken", muharip görevden denetleme göevine alınmış.
Haziran seçimleri sürecinde," iftar sofrasında" yancılık yaptığı için , ince tarafından " apoletlerini sökeceğim" söylemine muhatap olan komutan, iktidar medyası tarafından göklere çıkarılmış ve cumhurbaşkanı İnce, yerin dibine batırılmıştı.. o günün gazete başlıklarını atanlar, bugünlerde ancak, "havaya bakarak ıslık çalabilirler", çünkü, onların bile tornistan yapamayacakları bir askeri tasarruf var..
Altı ay öncesinin kahraman komutanı, sıcak çatışma ortamında, karargah hizmetlerinde görev yapacak,
İnce, apoletleri sökma fırsatı bulamadı ama, iktidar, kahraman komutanın apoletlerini "adeta" değiştirdi....
Akar, genelkurmay karargahında, darbeciler tarafından derdest edildikten sonra, göreve devam etmiş, askeri etik bakımından tartışmalı bu duruma ilişkin eleştirilere , " dere geçerken at değiştirilmez" cevabı verilmişti..
Görev yeri değiştirilen komutan, bilindiği kadarı ile askeri bir görev zaaf içinde olmadı, tam tersine, iktidar cenahınca düne kadar savaşkan, yiğit bir asker olarak kabul ediliyordu ve ayrıca Pkk ile de mücadelesi ile de biliniyor..
Hilmi Özkök Genel kurmay Başkanı iken, Süleymaniyede askerin kafasına , peşmergelerin gözetiminde abd'nin 500 doklarlık paralı lejyonerleri tarafından çuval geçirilmiş ve sineye çekilmişti..
Bu sefer de, kahraman olarak kabul edilen bir komutan, nedeni açıklanmadan, merkeze alındı..
Asker ile tasarruflarda özen eksikliği var,...Zor zamanlardayız, Tsk'ni her zamankinden daha fazla gözetmek zorundayız..




Refik Polatkan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.