booked.net
 
 

 

Damat

 Sonunda Fıratın doğusuna TOKİ girecek..!! - 16/01/2019





Hayati Bağrıyanık
E-Posta
Strateji ortak ve onun ekzantrik başkanı ile ilişkiler, "Mahfederiz" saltosundan sonra, sıcak ve gizemli sayılabilecek bir telefon muhabbeti ile bir anda , ortak inşaat projeleri haline dönüştü....
,TOKİ'nin Suriyede sınırlarımıza mücavir alanlarda, bahçeli ev projesi gündeme geldi, ( bahçesinde otarşik " kendine yeterli " meyve , sebze ekimi de düşünülüyor)..
Koalisyon güçleri Suriyeyi hayalet ülke haline getirdi fakat devlet ayakta,
Muhtemelen, yakında yeni Anayasa yazımı tamamlanacak, ve anayasa gereği seçimler yapılacak, Esed büyük bir çoğunlukla seçimleri kazanacak ve Suriye'ye demokrasi gelmiş olacak..!!!
milyonlarca insanın yerlerinden olması , mülkiyet kayıpları göçler, göç yollarında ölümler, , Akdeniz'in Ege'nin insan mezarlığı haline gelmesi...., hep bu batı medeniyetinin demokrasi sevdası nedeniyle oldu..
Halbuki, müzakere kapılarını zorlayarak, bir yol haritası ile bugünkü sonuca , daha kansız daha beşeri yollardan varılabilirdi..
Tarih, Irak, İran savaşları ile başlatılan Orta doğu yağmasını/katliamını, batı medeniyetinin suç siciline büyük puntolarla yazacak..
Bu suça ortak edilmek istenen Türkiye, başlangıçta,;
Şam'da Emevi camiinde namaz kılma metaforu ile eski ihtişamlı imparatorluk günlerine bir dönüş fırsatı yakaladım sandı, ancak bugün, Suriye denkleminde , kendi sınırlarını güvenceye almak için güvenli bölgede inzibat devriyesi ve harap edilen Suriyeyi imar etmek için, taşaron müteahhit yapılmak isterniyor..
"Oyun kurucu" iddiası ile her karmaşaya ve büyük tezgahlara bodoslama dalmanın maliyeti, envanterimize şimdilik ,başakalarının kurguladığı büyük oyunda devriye görevi ve inşaat işleri.olarak girdi...
Gerçek ve nihai bilanço henüz belirsiz ve öngörülemiyor..
Şimdilik, hızlı nüfus atış oranı ile, güney bölgesinin bazı alanlarının araplaşması ve mültecilerin hesaplanamayan maliyeti gerçeği ortada....
Suriye coğrafyasına enjekte edilen başı bozuk lejyonerler, üçyüz beşyüz sayılarında Fransız , İngiliz, Alman askerleri, Amerikan ordusunun ağır lojistik desteğinde askeri düzene geçirilen terör örgütü,.. Iranın yarı askeri milisleri ve Rus askeri gücü..
Bu bataklığın kenarından köşesinden, sınırlarını korumaya çalışan bir Türkiye tablosu..
Ne yazık ki;
"Yurtta sulh cihanda sulh" diyenlere, dudak bükenler, nasıl bir gayya kuyusuna düştüklerinin hala farkında değiller ..



Hayati Bağrıyanık


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.