booked.net
 
 

 

Damat

 Cumhurbaşkanlığı 1 No'lu Kararnamesi ve "altına hücum"..!! - 06/08/2019





Demir Hanoğlu
E-Posta
2018 Tarih ve 1 No'lu Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkındaki kararname ile tek kişiye özel bir yönetim biçimine uygun idari kurul ve komisyonlar teşkili konusunda, düzenlemele yapılmış ve devlet geleneğiinde var olan teşkilatlanma- tabiri caizse, Kaz dağlarındaki maden sahaları gibi delik deşik edilmişti..
Tek kişilik icra erki, en küçük birimlere kadar sirayet etmiş ve "Ekonomik İşler Olağanüstü hal Kurulu" adı altında, yapılan düzenleme ile, "kamu yararı "kavramı, bu kurul faaliyetleri kapsamında, tartışılmaaz hale getirilmiştir, bir başka deyişle bu kuruldan sadır olan kararların , kamu yararı amaçlı olduğu ön kabulü uygulamaya konulmuştur..
3213 Sayılı Maden Kanunu kapsamındakıi, bu kurul tarafından gerçekleştirilen takdiri tasarruflar sonucu, bir furya halinde verilen -maden ruhsatları ile- , ekosistemi tehlikeye atma potansiyeli taşıyan kazı ve aramalar , çevre ve toplum sağlığını tehd,it eder boyutlara varmıştır.
Bugün Kaz dağlarında siyanür ile altın arama ruhsatlarının ptırak gibi çoğalmasının altında bu düzenlemeler yatmaktadır.
Cumhurbaşkanlığı Teşkilat Kararnamesinin yayınlanmasından hemen sonra, Resmi Gazete ile ihaleye açılan maden sahalarının sayısı ve özellikle Kaz Dağında verilen maden ruhsatları sayısı dikkat çekici mahiyette..
Kaz dağlarının topoğrafyası, dev tosbağalar tarafından talan edilmiş bir görünüm içinde.. insanlar hem çevreyi hem de çocuklarının geleceğini korumaya çalışıyorlar.. Ne yazık..


Demir Hanoğlu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.