booked.net
 
 

 

Damat

  "metal yorgunu".. Akp..!! - 15/08/2019





Selami Karagül
E-Posta
Kuruluşunun onsekizinci yılında, içerden, Akp'nin "metal yorgunu" olduğuna dair tespitler seslendirilmeye başladı..
Kısa bir süre önce, seçilmiş Başbakan ve Belediye Başkanlarını " metal yorgunu" oldukları gerekçesi ile görevden ayrılmaya zorluyan Akp'nin, bugün, kurucuları, eski milletvekilleri tarafından -metal yorgunu , hatta bir adım ötesi ölümcül "civa zehirlenmesi.!!"nden muzdarip olarak- tedavülden kaldırılması gerektiği dahi ileri sürülebiliyor......
Partide önemli görevlerde bulunmuş , kamuoyunda da etkili olan isimlerin, partiyi, onsekizinci kuruluş ve hemen hemen aynı süreli iktidar yıldönümünde, siyaseten "ümitsiz bir vaka" olarak nitelendirmesi, siyaset sosyolojisi bakımından da ilginç bir örnek..
Lider'e karşı henüz açıktan bir tavır alınmamakla beraber,, çare olarak; "parti"'nin siyasi ömrünü tamamladığı ve yinelenmesi değil organizma olarak bütünüyle yenilenmesi gereğine işaret ediliyor..
Parti içi demokrasi bakımından bu tarz tartışmaların yararından bahsedilebilir olsa da, parti pratiğinde, lider'in tek ve nihai karar vercii olduğu bir teşkilat yapısında, bu söylemlerin her hangi bir derde deva olması mümkün gözükmüyor..
Bütün politik gelişmesini ve hedeflerini lider karizması üzerinden kurgulamış bir teşkilatın sıfırdan ve moda deyimiyle , -"kurucu ayarlarına göre yeniden yapılanması halinde" bile , kısa sürede varılacak nokta'nın bugünkünden farklı olabileceği hususu tartışmalı........
Lider ve diğerleri kompozisyonunda fonksiyon gören bir yapı olan Akp'nin, bu saatten sonra demokratik bir evrime yönelmesi ,eşyanın ( liderliğin) tabiatına aykırı bir ihtimal....
İçerden ve de ciğerden konuşanların, itirazlarında haklı olan bir nokta var..
Lider karizmasını, partinin demokratik hedeflerine göre kanalize etmek yerine, ilkel bir "biatçılık" ile kendi ikballerine dayanak yaparak sömürmek suretiyle , Akp'ni bir kişi "kült"'ne mahkum ettiler......
Dünya siyasi tarihinde, arka arkaya en çok sayı ve çoğunlukta seçim kazanan bir siyasetçiyi, kendi ikballerini tazelemek için, küçük bir ilçe belediyesinin yeni yetme sayılabilecek başkanı ile yarışmaya zorlıyarak,, üzerine bir de tüy diktiler..
Şimdi itiraz edenler ise, Reis bir tarafa, parti bir tarafa diyerek, diğerlerinin yaptıkları hatayı tekrarlamaya talipler..
Yeni model bir Akp'den, km'sini doldurmuş eskisinden farklı bir performans beklemek gerçekçi değil..
Düne kadar, "metal yorgunu" parçaları değiştirerek yola devam etmeye çalışan "reis", artık, bütün parçaları "metal bozulması" sürecine girmiş olan partiyi toplamak zorunda kalacak gibi...!!


Selami Karagül


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;

AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.